VIDEO Macron: „Ucraina și Moldova fac parte din familia noastră europeană. Depinde de noi să ne asigurăm că sunt ancorate”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Macron: „Ucraina și Moldova fac parte din familia noastră europeană. Depinde de noi să ne asigurăm că sunt ancorate”

Republica Moldova și Ucraina fac parte din familia europeană și au vocația să adera la Uniunea Europeană, „atunci când va veni momentul”. Declarația a fost făcută de președintele Franței Emmanuel Macron în cadrul unui discurs la Sorbona, pe 25 aprilie. Liderul de la Paris a sugerat că „ancorarea” celor două țări în Europa depinde de susținerea liderilor europeni. 

După agresiunea rusă, Europa se gândește acum la ea însăși ca la un întreg coerent, afirmând că Ucraina și Moldova fac parte din familia noastră europeană și au vocația de a adera la Uniune atunci când va veni momentul, ca și Balcanii de Vest. Așa cum am spus anul trecut la Bratislava, depinde de noi să ne asigurăm că ele sunt ancorate în Europa, să susținem reformele necesare acum pentru a pregăti această cale, care nu există decât dacă integrează acquis-ul comunitar”, a declarat Emmanuel Macron.

Precizăm că Republica Moldova și Ucraina sunt țări-candidate la aderarea la Uniunea Europeană din iunie 2022. În decembrie 2023, Consiliul European a aprobat începerea negocierilor de aderare la UE cu cele două țări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: