VIDEO Undă verde investițiilor în 500 de sate din Moldova. Mesajul președintei Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

VIDEO Undă verde investițiilor în 500 de sate din Moldova. Mesajul președintei Maia Sandu

Programul „Satul European”, care va costa statul aproximativ 2 miliarde de lei, va ajunge, în acest an, în 492 de sate din Republica Moldova, anunță președinta țării Maia Sandu. Șefa statului dă asigurări că autoritățile vor sprijini programul lansat în martie, în pofida inflației, a crizei energetice și economice sau a războiului aproape de hotar.

„Mai bine de jumătate din localitățile din Moldova vor începe implementarea proiectelor de dezvoltare locală, care vor crea noi locuri de muncă, noi oportunități pentru comunități și vor îmbunătăți viața oamenilor. Proiectele vor soluționa problemele stringente ale comunităților”, a declarat șefa statului într-un spot video publicat pe pagina de Facebook.

De exemplu, potrivit Maiei Sandu, la Mereni și Corjeuți vor fi construite sisteme de alimentare cu apă și canalizare. Pe străzile din Hârbovăț și Calfa va fi instalat iluminat stradal. Gimnaziul din Trifănești va fi izolat termic, iar la Cârnățeni va fi construit un parc fotovoltaic, care va produce energie pentru comunitate.

Potrivit șefei statului, succesul acestor proiecte este și responsabilitatea cetățenilor. „Îndemn cetățenii să urmărească îndeaproape realizarea lucrărilor și să se asigure că fondurile alocate sunt folosite cu grijă în beneficiul localității. Republica Moldova poate avansa doar atunci când și oamenii din satele noastre vor simți că viața li se schimbă în bine. O Moldovă europeană este o țară în care lucrurile funcționează, iar oamenii trăiesc în bunăstare și pace”, a spus Maia Sandu.

Bugetul programului, anunțat de autorități la începutul lunii martie, este de aproximativ 2 miliarde de lei, ceea ce constituie, potrivit șefei statului, un buget de 4 ori mai mare decât investițiile în dezvoltarea locală de anul trecut.

Mai multe detalii despre proiectele și investițiile acordate în cadrul programului „Satele Europene” puteți consulta AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: