(VIDEO) Mesajul Maiei Sandu de la Summit-ul Democrației, organizat de Joe Biden
Full Article 50 second read

(VIDEO) Mesajul Maiei Sandu de la Summit-ul Democrației, organizat de Joe Biden

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la Summit-ul pentru Democrație, organizat în format virtual la inițiativa președintelui Statelor Unite, Joe Biden. 

Într-un mesaj video adresat participanților la Summit, Maia Sandu a vorbit despre fragilitatea democrației, cât și despre soluțiile necesare pentru consolidarea ei. Astfel, printre acestea se numără: investiția în oameni, eliminarea corupției și solidaritatea globală, esențiale pentru apărarea valorilor guvernării pentru cetățeni și restabilirea încrederii în stat.

Președintele moldovean a mai spus că la ora 19.00 (ora Republicii Moldova) va vorbi și despre eforturile țării noastre de a preveni și a combate corupția.

Peste 100 de lideri din întreaga lume participă la Summit. Lista ţărilor invitate a fost publicată pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, iar România şi Republica Moldova se numără printre ele. China şi Rusia nu figurează printre invitaţi, comunică calaeuropeana.ro. Totodată, nici Turcia nu figurează printre ţările participante şi nici Ungaria premierului Viktor Orban.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: