VIDEO O grupare, condusă de un bărbat din penitenciar, șantaja un deținut: îi cerea peste 20 mii lei
Full Article 3 minutes read

VIDEO O grupare, condusă de un bărbat din penitenciar, șantaja un deținut: îi cerea peste 20 mii lei

Poliția a anihilat o grupare infracțională specializată pe scheme de șantaj și extorcare de mijloace financiare. Aceasta era condusă de un deținut, condamnat pentru omor. El, în complicitate cu alte persoane aflate atât în detenție cât și la libertate, extorca mii de lei. Membrii grupului amenințau cu răfuiala fizică un alt deținut, din același penitenciar cu șefia grupării. Ulterior, victima prin intermediul rudelor a transferat mijloace bănești pe conturile acestora. 

Pe parcursul a două luni, polițiștii au documentat activitatea grupului infracțional, suspectat în comiterea infracțiunii de șantaj. Gruparea era condusă de un deținut din cadrul Penitenciarului nr. 3 Leova, find condamnat pentru comiterea infracțiunii de omor. El, în complicitate cu alte persoane aflate atât în detenție, cât și la libertate, extorca mii de lei.

Acțiunile infracționale ale grupării erau îndreptate spre dobândirea ilicită a mijloacelor financiare de la un deținut din același  penitenciar. Gruparea amenința cu răfuială fizică. Sub pretextul unei datorii inventate, aceștia extorcau suma de 21 de mii de lei. 

Ulterior, victima prin intermediul rudelor a transferat mijloace bănești pe conturile acestora cu scopul de a întoarce pretinsa datorie. Mama deținutului a transferat în două tranșe 600 de euro din suma totală cerută de suspecți.

Ca urmare a acţiunilor de urmărire penală, a fost identificat deținutul în vârstă de 39 de ani, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.3-Leova, condamnat pentru comiterea infracțiunii de omor, suspectat că ar fi liderul grupului infracțional.

Acesta, în complicitate cu alte persoane aflate atât în detenție, cât și la libertate își atingea scopul final al infracțiunii. Astfel, oamenii legii au identificat doi bărbați de 57 și respectiv 42 de ani, ambii anterior judecați, unul dintre care a fost recent eliberat condiționat din același penitenciar. Unul dintre suspecți a fost reținut pentru 72 de ore, iar al doilea conlucrează cu organul de urmărire penală fiind audiat în calitate de martor.

Liderul grupului, aflat în detenție, urmează a fi adus în penitenciarul nr.13 Chișinău pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

Oamenii legii declară că au fost efectuate percheziții în Penitenciarul nr.3 Leova, dar și la alți figuranți aflați în libertate în raioanele Cahul și Cimișlia. În timpul perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, cartele de telefonie SIM, carduri și mijloace financiare.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: