Un deținut din Moldova a mai „câștigat” 5 ani de închisoare, după ce a atacat angajații penitenciarului
Full Article 2 minutes read

Un deținut din Moldova a mai „câștigat” 5 ani de închisoare, după ce a atacat angajații penitenciarului

Un deținut a mai câștigat 5 ani de închisoare, după ce a atacat de câteva ori angajații penitenciarului în care își ispășea pedeapsa, a anunțat Procuratura Generală pe 18 aprilie. Procurorii vor contesta sentința din motivul pedepsei prea blânde, a precizat instituția.  

Un bărbat de 32 de ani a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a patru episoade de nesupunere prin violență cerințelor administrației penitenciarului, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Inițial bărbatul a fost condamnat, pe 11 decembrie 2014, la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

În timp ce își ispășea pedeapsa, pe 30 iunie 2020, urmărind scopul împiedicării ridicării din celula sa a unui aparat electric confecţionat artizanal care era destinat efectuării tatuajelor, dar şi refuzând cerinţele angajatului penitenciarului de a-i transmite cuţitul pe care îl avea în unul din buzunare, l-a atacat pe ultimul cu cuţitul în regiunea abdomenului.

Același inculpat, peste aproximativ 2 luni de zile, a refuzat să-l urmeze pe un agent superior de justiţie la punctul medical al penitenciarului şi i-a aplicat ultimului o lovitură cu pumnul în regiunea feţei, acţiunile inculpatului fiind curmate de către alţi angajaţi care l-au imobilizat ulterior.

Tot inculpatul, pe 5 septembrie 2021, la cerinţele legale altui angajat al penitenciarului de a se deplasa spre celulă, i-a aplicat și acestuia o lovitură cu pumnul în regiunea feţei.

Peste încă 3 luni, pe 21 decembrie 2021, deținutul aflându-se într-un alt penitenciar, în timpul efectuării percheziţiei în celula în care se afla, a manifestat un comportament agresiv şi adresând cuvinte necenzurate, s-a opus prin violenţă cerinţelor angajatului penitenciarului şi l-a atacat cu un obiect ascuţit, cauzându-i conform raportului de expertiză judiciară o plagă tăiată care se califică ca vătămare corporală uşoară.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: