VIDEO Peskov a declarat că Putin va utiliza arma nucleară în caz de „pericol existențial”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Peskov a declarat că Putin va utiliza arma nucleară în caz de „pericol existențial”

Rusia ar putea utiliza arma nucleară în cazul „unui pericol existențial” al țării. Declarația a fost făcută de către secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unui interviu oferit pe 22 martie postului american de televiziune CNN.

Jurnalista CNN Christiane Amanpour l-a rugat pe Peskov să o asigure că președintele Rusiei Vladimir Putin nu va utiliza arma nucleară. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a făcut-o.

„Noi avem conceptul de securitate națională. Puteți citi acolo despre toate temeiurile pentru utilizarea armei nucleare. Dacă va fi un pericol existențial al țării noastre, atunci ar putea fi utilizată”, a răspuns Peskov.

De asemenea, reprezentantul Kremlinului a menționat că Putin „deocamdată nu și-a atins scopurile” în ceea ce privește Ucraina, însă a dat asigurări că „totul decurge conform planului privind demilitarizarea și „denazificarea”” acestei țări .

Oficialul rus a adăugat că Kievul „deja înțelege că Crimeea nu poate fi luată din Fed. Rusă, iar „republicile” populare Donețk și Lugansk sunt state independente”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: