VIDEO Reșetnicov a renunțat la greva foamei. Nu vrea să fie „mai slab decât monstrul de la guvernare”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Reșetnicov a renunțat la greva foamei. Nu vrea să fie „mai slab decât monstrul de la guvernare”

Fostul deputat Artur Reșetnicov, reținut pentru îmbogățire ilicită, anunță că nu mai ține greva foamei. El a spus că a renunțat din motiv că nu vrea să fie „mai slab decât monstrul care se află la guvernare”. 

Artur Reșetnicov mai spune că a fost ținta unor presiuni psihologice, atât el cât și familia lui după ce a transmis prin intermediul avocatului său o scrisoare din izolator.

„După ce am transmis declarațiile respective din închisoare, avocatul a fost înlăturat și asupra mea, cât și a familiei mele s-au făcut presiuni psihologice. M-au lipsit de apărător, m-au lipsit de asistență medicală ieri toată ziua, cu scopul ca eu azi să nu am puteri. Numai astăzi dimineață, cu greu am reușit să contractez noi avocați, noi apărători”, a spus Reșetnicov.

La fel, fostul parlamentar a menționat că procurorul Mihai Ivanov ar fi intrat la el în izolator: „Ieri și-a permis să intre personal în izolator la mine, ceea ce legea categoric interzice astfel de comportament”, a declarat el.

Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi demersul privind schimbarea măsurii preventive față de foștii deputați, cercetați penal pentru îmbogățire ilicită.

Decizia cu privire la Violeta Ivanov a fost luată cu puțin timp în urmă. Ea a fost plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

În cazul celui de-al cincilea, instanța va analiza mâine solicitarea.

În fața judecătorilor au fost aduși Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu. Judecătorii urmează să decidă dacă aceștia vor rămâne în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Ședințele de judecată în cazul lui Reșetnicov și Sîrbu au început concomitent, în diferite săli. Ambii au fost escortați de ofițerii CNA.

***

Anterior, Artur Reșetnicov a spus că toate acuzațiile împotriva sa ar fi nejustificate și și-a arătat nemulțumirea că a susținut actuala guvernare. „Am un regret: că am votat pentru Maia Sandu și am adus la putere un monstru, care distruge statul”, a menționat acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: