VIDEO Șoferul unui autocar care venea din Rusia a încercat să aducă în Moldova 600 mii de grivne: acțiunile vameșilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Șoferul unui autocar care venea din Rusia a încercat să aducă în Moldova 600 mii de grivne: acțiunile vameșilor

Vameșii din Moldova au găsit, într-un autocar cu pasageri care venea din Rusia, trei genți cu 600 000 de grivne (peste 270 mii de lei). Potrivit vameșilor, gențile aparțin unuia dintre șoferi – un bărbat în vârstă de 45 de ani, cetățean al Republicii Moldova. El nu a explicat de ce a adus banii din Rusia în Moldova. Mijloacele financiare i-au au fost ridicate. 

Reprezentanții Serviciului Vamal au raportat că, în seara zilei de 23 aprilie, la postul vamal Leușeni s-a prezentat pentru control un autocar de model „Mercedes-Benz Tourismo RHD-L”. Acesta venea din Federația Rusă spre Republica Moldova, cu pasageri.

„Funcționarii vamali au întrebat șoferii și pasagerii dacă au bunuri pasibile a fi declarate și ca răspuns toți au comunicat că nu au nimic de declarat”, au comunicat reprezentanții instituției vamale.

În timpul controlului autocarului și bagajelor au fost depistate „3 genți de culoare neagră în care erau ascunse, printre haine, mijloace financiare”. Potrivit vameșilor, gențile aparțin unuia dintre șoferi.

„În urma calculelor a fost stabilit că în cele trei genți erau localizate 600 000 grivne (UA), în bancnote cu nominalul de 200. Bărbatul în vârstă de 45 de ani, cetățean al Republicii Moldova, nu a oferit explicații pertinente despre scopul transportării acestor mijloace financiare din Federația Rusă în Republica Moldova. Mijloacele financiare au fost ridicate, iar cazul este cercetat în continuare în scopul elucidării tuturor circumstanțelor”, au comunicat vameșii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: