(VIDEO) Șor recunoaște că le dă bani protestatarilor din centrul Chișinăului: „Confirm că fac acest lucru”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Șor recunoaște că le dă bani protestatarilor din centrul Chișinăului: „Confirm că fac acest lucru”

Deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția vine după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.

Președintele Partidului „ȘOR” susține că Procuratura a lansat alte falsuri împotriva sa.

Pe un ton grav, ei povestesc despre niște oarecare scheme, prin care oamenii sunt plătiți ca să vină la proteste. Hei, netoților, nu există nicio schemă! Acum câteva zile, eu am fost cel care a spus clar că, din cauza că ați condamnat poporul la sărăcie, pentru că intenționat ați făcut în așa fel încât oamenii să nu poată veni la protestele față de voi, care i-ați adus la sapă de lemn, le voi da bani ca să-și poată achita transportul până la Chișinău și să-și cumpere de mâncare. Confirm că fac acest lucru, deoarece voi, ticăloșilor, v-ați bătut într-atât joc de oameni încât ei nu-și pot apăra de unii singuri drepturile. Așadar, scuip pe Procuratura voastră, care este una fake, ieftină, ilegală și capturată. Când vom veni la guvernare, vom lămuri cine, unde și de ce a furat”, a spus Șor într-o adresare video publicată pe 30 septembrie.

 

Între timp, manifestanții au protestat din nou în fața președinției, cu puțin timp înainte de conferința de presă anunțată de președinta țării Maia Sandu și Comisarul european pentru Buget și Administrație Johannes Hahn.

Luni, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, într-o conferință de presă, că protestele organizate de Partidul „ȘOR” în fața Parlamentului şi a Președinției ar fi finanțate din bani furați. „Organele de drept trebuie să identifice prompt sursele de finanțare ilegală a celor care plătesc pentru participarea la proteste și să pedepsească aspru orice tentativă de agresiune, provocare sau destabilizare”, a declarat șefa statului. Poziția a fost exprimată, inclusiv, de purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, care a declarat anterior pentru NM că partidul de guvernământ va cere organelor de drept să investigheze proveniența banilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: