VIDEO Stare de urgență pe o insulă din Italia, după ce aproape 8 mii de migranți ilegali au sosit în doar 3 zile
Full Article 50 second read

VIDEO Stare de urgență pe o insulă din Italia, după ce aproape 8 mii de migranți ilegali au sosit în doar 3 zile

Autoritățile din Italia au declarat stare de urgență pe insula Lampuedusa pentru șase luni, din cauza afluxului de migranți. Peste 8 mii de imigranți ilegali au sosit acolo în doar trei zile, au informat autoritățile țării.

Cele mai afectate regiuni din sud vor primi asistență în valoare de 5 milioane de euro, care va fi folosită, printre altele, pentru deschiderea de noi centre de primire a refugiaților.

În perioada de urgență, va fi mai ușor să se deschidă astfel de centre, dar și procedura de deportare a migranților ilegali va fi simplificată.

Ministrul de Externe italian, Antonio Tajani, a cerut Uniunii Europene să ofere asistență.

În total, peste 31 de mii de migranți ilegali au sosit în Italia de la începutul anului.

Între timp, Franța își întărește granițele cu Italia, iar Germania suspendă primirea solicitanților de azil din Italia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: