VIDEO „Surpriza noastră nu se încheie aici”. Delegația UE organizează două concerte de Ziua Europei
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Surpriza noastră nu se încheie aici”. Delegația UE organizează două concerte de Ziua Europei

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău Janis Mazeiks a invitat cetățenii să viziteze Orășelul European ce va avea loc în Chișinău pe 13 mai și la Leova – pe 20 mai. Potrivit diplomatului, în aceste zile va fi marcată Ziua Europei „sub egida solidarității pentru bine și viitor”. 

Prieteni, Uniunea Europeană și-a exprimat ferm și a demonstrat, de-a lungul anilor, prin acțiuni concrete, solidaritatea cu Republica Moldova. Unitatea statelor membre ale UE, în acest demers al solidarității, a fost și este de neclintit. Spiritul solidarității și unității l-am constatat și aici, în această țară mică, dar frumoasă”, a spus ambasadorul într-un mesaj pentru cetățeni, în limba română.

El a adăugat că „în timp ce în țara vecină, Ucraina, Rusia continuă să comită atrocități de nedescris, distruge orașe și sate, omoară oameni pașnici, moldovenii au dat dovadă de o empatie și deschidere fără precedent în a împărți casa și masa cu refugiații din Ucraina”.

În acest spirit – împreună mai puternici – este marcată Ziua Europei în acest an. Sub egida solidarității pentru bine și viitor, vă invit să vizitați Orășelul European ce va avea loc în Chișinău pe 13 mai și în Leova, pe 20 mai. Și, surpriza noastră nu se încheie aici”, a comunicat ambasadorul.

În același video, alături de ambasador, formația Zdob și Zdub a invitat cetățenii la Ziua Europei. „Vă așteptăm. Împreună suntem mai puternici”, au spus artiștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: