VIDEO Tensiuni în Parlamentul Israelului. Rudele ostaticilor din Gaza au întrerupt o ședință: „Nu ar trebui să conduceți aici, în timp ce ei mor acolo”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tensiuni în Parlamentul Israelului. Rudele ostaticilor din Gaza au întrerupt o ședință: „Nu ar trebui să conduceți aici, în timp ce ei mor acolo”

Manifestație în Parlamentul Israelului. Rudele unor israelieni, răpiți de Hamas, au intrat pe 22 ianuarie în Knesset și au întrerupt ședința comisiei de finanțe a Parlamentului. Aproximativ 20 de persoane au cerut ca autoritățile Israelului să-și intensifice eforturile pentru a le elibera rudele. Agenții de pază ai Knessetului nu s-au decis să-i rețină, relatează Radio Svoboda. 

Rudele israelienilor răpiți cred că autoritățile Israelului nu trebuie să se ocupe de activitățile de rutină, în timp ce israelienii rămân ostatici în Fâșia Gaza.

„Nu ar trebui să conduceți aici, în timp ce ei mor acolo”, a fost mesajul de pe o pancartă a manifestanților.

Potrivit sursei, președintele comisiei financiare Moshe Gafni a fost nevoit să întrerupă ședința. 

Recent, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că eliberarea ostaticilor rămâne prioritatea principală a Israelului, însă Hamas nu mai este dispus să se angajeze în negocieri constructive. Familiilor ostaticilor, Netanyahu le-a declarat că guvernul și armata se gândesc la noi opțiuni pentru întoarcerea celor răpiți. Menționăm că un grup de rude ale israelienilor răpiți de Hamas au protestat la casa lui Netanyahu. Ei au anunțat că nu voi pleca de acolo până când oficialul nu va raporta noi măsuri pentru a le fi eliberate rudele. 

Hamas ține ostatici 132 cetățeni israelieni în Fâșia Gaza – majoritatea civili, inclusiv copii, femei și bătrâni. 27 de ostatici au murit în captivitate. Peste 1200 de persoane au fost ucise în atacul Hamas asupra Israelului. 253 de persoane – atât israelieni, cât și străini – au fost luate ostatice și duse în Fâșia Gaza. Aproximativ jumătate dintre acestea au fost eliberate în timpul unui scurt armistițiu din noiembrie. După aceasta, negocierile au stagnat.

***

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, luptătorii săi intrând în comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, ucigând locuitori și luând ostatici. Ce este Hamas? Ce este Fâșia Gaza? De ce se luptă Israelul și Hamas? Găsiți explicația aici. De la începutul războiului, autoritățile de la Chișinău au condamnat atacurile împotriva Israelului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: