VIDEO „Discutăm despre asta în privat”. Hohote la ședința guvernului, după ce Vlah s-a plâns că e atacată de Recean
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Discutăm despre asta în privat”. Hohote la ședința guvernului, după ce Vlah s-a plâns că e atacată de Recean

În cadrul ședinței Guvernului, din 24 mai, a avut loc un nou schimb de replici între bașcanul în exercițiu al Găgăuziei Irina Vlah și premierul Dorin Recean. Vlah l-a acuzat pe Recean că mereu ar „ataca-o”. Ulterior, prim-ministrul i-a spus că despre acest subiect vor discuta „în privat”.

Incidentul s-a iscat după ce ministra de Interne, Ana Revenco, a dat citire proiectului de lege privind prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile.

Bașcanul Irina Vlah a făcut o intervenție. În timpul discursului său, citit de pe o foaie, aceasta s-a arătat nedumerită de ce este nevoie, în continuare, de starea de urgență. În răspuns, premierul Dorin Recean i-a adresat o replică acidă.

„Dvs. ați luat textul ăsta din Kazan, când ați îmbrățișat ucigașii?”, a spus acesta, referindu-se la recenta întrevedere a Irinei Vlah cu liderul Republicii ruse Tatarstan, Rustam Minnikhanov, un susținător al războiului din Ucraina.

Ulterior, între prim-ministru și guvernatoarea Găgăuziei a avut loc un schimb de replici. La un moment dat, Vlah l-a acuzat pe Recean că ar „ataca-o mereu”.

„Mereu atacați. Dvs., elementar, nici măcar nu puteți purta o discuție normală. Eu în calitate de membru al Guvernului am dreptul să vă pun întrebări. Eu ce trebuie să zic că dvs. vă citiți mesajele când reveniți din deplasări? Considerați că acestea sunt ieșiri corecte în raport cu colegii dvs.? Din punctul meu de vedere, este o atitudine incorectă din partea dvs.”, a spus Irina Vlah.

În replică, Dorin Recean i-a spus că „textele citite sau lucrurile care sunt imorale nu vor fi tolerate”.

Ulterior, Vlah l-a întrebat pe Recean „de ce acesta a decis că poate fi persoana care să îi evalueze mesajele și să le dea note”.

„Această discuție o să o avem cu dvs. în privat”, a declarat premierul, după care cei prezeni la ședință au izbucnit în râs.

 

***

Amitim că, pe 20 mai, bașcanul în exercițiu al Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu președintele Republicii ruse Tatarstan, Rustam Minnikhanov. Serviciul de presă al guvernatoarei a declarat că părțile au discutat despre „o gamă largă de probleme legate de cooperarea interregională”.

Precizăm că, pe 17 aprilie, Rustam Minnikhanov a publicat un video în care anunța că se află pe Aeroportul Internațional Chișinău, doar că autoritățile moldovenești nu i-au permis intrarea pe teritoriul țării noastre. Minnikhanov urma să participe la primul Congres internațional al diplomației populare „Prietenia popoarelor 2023”, la invitația ex-candidatului la funcția de bașcan Victor Petrov. Poliția de Frontieră a explicat că liderului Tatarstanului i s-a refuzat intrarea în Moldova, deoarece nu și-a putut justifica scopul călătoriei. „Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, a declarat ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, pentru NM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: