VIDEO Vlah, către Recean, după ce a fost trimisă, din nou, la Moscova și Tel Aviv: Fiți mai creativ
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vlah, către Recean, după ce a fost trimisă, din nou, la Moscova și Tel Aviv: Fiți mai creativ

Bașcanul UTA Găgăuziei, Irina Vlah, s-a arătat nemulțumită de denunțarea acordurilor cu CSI. Șefa autonomiei le-a propus miniștrilor să avizeze negativ acest proiect, iar în schimb a fost trimisă de către premierul Dorin Recean, din nou, în Rusia și Israel. La rândul său, Vlah i-a recomandat prim-ministrului să nu se mai repete, căci „nu e nivelul lui”. Schimbul de replici a avut loc în cadrul ședinței Guvernului din 28 iunie. 

„Am o întrebare cu privire la denunțarea tuturor acordurilor cu CSI. În ultimele zile, premierul a avut mai multe întrevederi cu cetățenii, care sunt foarte nemulțumiți că partidul dumnevoastră a luat o asemenea decizie. Când luați o asemenea decizie este nevoie să vă gândiți în primul rând la oameni. Mai bine să creem relații, nu să le distrugem. Propun să dăm un aviz negativ, iar țara să nu denunțe acordurile CSI. CSI nu este doar o țară, cu care aveți relații mai deosebite, sunt mai multe state”, a declarat Vlah.

Dorin Recean i-a spus că Moldova va continua să îndeplinească cerințele pentru a ne integra în UE.

„O să mai menționez încă o dată că noi mereu ne consultăm cu toți în privința unor asemenea subiecte. Nu știu dumnevoastră cu cine vă sfătuiți, dar noi vom continua să ne integrăm în Uniunea Europeană. Noi nu vom fi parte a construțiilor politice, care există doar pentru ca cineva să-și impună interesele”, i-a reproșat Recean.

După ce Irina Vlah a intervenit cu precizarea că nu este contra aderării la Uniunea Europeană, Dorin Recean i-a dorit, din nou, călătorie frumoasă.

„Doamna Vlah, v-am spus-o și data trecută. Călătorie plăcută la Moscova, Sankt Petersburg și la Tel Aviv”, a adăugat prim-ministrul.

În replică, bașcanul i-a recomandat lui Recean să inventeze o frază nouă.

„V-aș recomanda să fiți mai creativ. Să vă repetați la fiecare ședință nu e nivelul dumnevoastră, domnule Recean”, i-a reproșat Vlah.

Menționăm că anterior Dorin Recean a făcut mai multe aluzii în privința călătoriilor Irinei Vlah în Israel. NM a solicitat un comentariu de la purtătorul de cuvânt al bașcanului, Andrei Vetudenco, care a spus că: „Irina Valh nu a fost niciodată în Israel”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: