Vizită surpriză pentru o femeie din Anenii Noi, care i-a scris vicepremierului că nu își poate conecta TV Digitală
Full Article 2 minutes read

Vizită surpriză pentru o femeie din Anenii Noi, care i-a scris vicepremierului că nu își poate conecta TV Digitală

O locuitoare a raionului Anenii Noi i-a scris ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierului Andrei Spînu, că are doar două canale TV disponibile. Oficialul spune că astăzi a fost la domiciliul persoanei, unde i s-a instalat echipamentul necesar pentru a obține mai multe canale gratuite. 

Pe 13 mai, ministrul a fost în satul Hîrbovăț din Anenii Noi, după ce o locuitoare a localității i-a scris un mesaj.

„Azi am întâlnit-o pe dna Elvira din s. Hîrbovăț, Anenii Noi. Dna Elvira, săptămâna trecută, mi-a scris că nu poate obține echipamentul necesar pentru conectarea la TV Digitală. Avea doar 2 canale disponibile. Acum, are 10 canale, gratuite, în calitate HD. M-am bucurat să văd că funcționează bine”, a scris ministrul, pe o rețea de socializare.

Oficialul a reiterat ce trebuie să întreprindă familiile defavorizate pentru conectarea la televiziunea digitală terestră.

„Cum am promis, în scurt timp, vor fi 18 canale. Guvernul a alocat resurse pentru a dota cu echipament persoanele care au nevoie. Cereți de la asistentul social din localitate și completați cererea pentru a-l primi, la fel gratuit”, a conchis el.

***

După 14 ani de tranziție, Republica Moldova a trecut definitiv la televiziunea digitală terestră, transmisia analogică fiind sistată complet. O declarație în acest sens a fost făcută pe 3 mai curent, de ministrul Andrei Spînu.

Oficialul declara că multiplexul de televiziune digitală terestră are o acoperire națională de circa 98% și oferă gratuit 10 canale TV cu o calitate înaltă a imaginii și a sunetului.

„Până la final de an, vor fi incluse alte 8 canale gratuite. Familiile defavorizate vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. Doritorii pot depune până la 20 mai 2022, o cerere la asistentul social comunitar pentru a primi convertoarele”, anunța Spînu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: