„Xi Jinping, demisionează”. Proteste în China împotriva restricțiilor anti-COVID
Full Article 1 minutes read

„Xi Jinping, demisionează”. Proteste în China împotriva restricțiilor anti-COVID

În China, protestele împotriva restricțiilor anti-COVID par să se fi intensificat, informează BBC. Totul a pornit de la un incendiu produs la un bloc de apartamente din regiunea de vest a ţării, în urma căruia, 10 persoane au decedat. Ulterior, au apărut secvențe video care sugerau că măsurile de izolare au întârziat pompierii să ajungă la victime.

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Shanghai pentru a comemora victimele incendiului și pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-COVID. Unele persoane au aprins lumânări și au depus flori, iar altele au scandat lozinci precum „Xi Jinping, demisionează” și „Partidul Comunist, demisionează”. Unii țineau și bannere albe.

Deși situația din zonă s-a calmat duminică dimineața, BBC a observat o prezență sporită a poliției în zona protestului, cu câțiva zeci de ofițeri de poliție, agenți de securitate privați și ofițeri de poliție în civil.

Totodată, în mediul online au apărut fotografii și secvențe video cu studenți care au protestat sâmbătă seara. Cea mai mare manifestație părea să fie avut loc la Universitatea Nanjing.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: