Zelenski: 2000 km2 din teritoriul Ucrainei a fost eliberat de sub ocupație. Ministerul rus al Apărării confirmă retragerea din Izium
Full Article 2 minutes read

Zelenski: 2000 km2 din teritoriul Ucrainei a fost eliberat de sub ocupație. Ministerul rus al Apărării confirmă retragerea din Izium

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat într-o adresare video publicată în seara de 10 septembrie că armata sa a eliberat 2000 km2 din teritoriul țării, ocupat anterior de trupele rusești. Între timp, Ministerul rus al Apărării a confirmat oficial retragerea soldaților ruși din Izium, însă a calificat decizia drept „regrupare”.

„Mișcarea ostașilor noștri pe diferite direcții ale frontului continuă. În prezent, în cadrul acțiunilor active, de la începutul lunii septembrie, au fost eliberate circa 2000 de km2 din teritoriul nostru. Armata rusă demonstrează în aceste zile ceea ce știe să facă cel mai bine – să arate spatele”, a declarat președintele Ucrainei.

Vladimir Zelenski a adăugat că „fuga nu este cea mai rea opțiune” pentru soldații ruși și a precizat că militarii ucraineni garantează o atitudine bună față de cei care se vor preda de frica revenirii în Rusia.

În ajun, președintele Ucrainei a anunțat despre eliberarea a 1000 km2 de sub ocupația armatei ruse.

Între timp, Ministerul rus al Apărării a confirmat retragerea armatei sale din Izium – cea mai mare înfrângere pentru trupele ruse după retragerea din apropierea Kievului, scrie New York Times. Primele informații în acest sens au apărut pe canalele pro-ruse de Telegram în dimineața de 10 septembrie. În jurul orei 17:00, informația a fost comentată de Moscova.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, este vorba despre o „regrupare a forțelor ruse” în orașele Balaklei și Izium. Soldații s-au grăbit să ajungă pe teritoriul „DNR” – autoproclamata „Republică Populară Donețk”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: