Ziua Mondială a Mediului va fi sărbătorită ca niciodată: cel mai amplu program de până acum și formația Balkan Taksim din România

CINE: A IV-a ediție a Festivalului «Ziua Mediului»

CE: Expoziții, ateliere, odihnă, distracții, formația «Balkan Taksim»

UNDE: Parcul «Valea Morilor», Chișinău

CÂND: 7 iunie, orele 17:00 – 22:00.

IMPORTANT:

Ziua Mondială a Mediului, cel mai amplu eveniment ecologic sărbătorit vreodată la Chișinău, va avea loc vineri, 7 iunie, ora 17:00, în Parcul Valea Morilor.

Programul include zeci de expoziții și ateliere tematice (tehnică, instalații, laboratoare, artizanat, reciclare, bucătărie etc), distracții și odihnă pentru adulți și copii, muzică pe vinil mixată de DJ Gonzo, iarmaroc cu produse naturale, reutilizabile, reciclate, prietenoase naturii și mâncare vegetariană.

Invitații speciali ai evenimentului vor fi Balkan Taksim, binecunoscuți pentru maniera în care interpretează folclorul din Balcani și Carpații românești în fuziune cu mai multe stiluri de muzică (electronică, trip-hop, Balkan psych, ritmuri din Carpați). Este o muzică pe care ne-o recomandă însuși Iggy Pop, care a vorbit recent despre frumusețea și valoarea Balkan Taksim la BBC 6 Music.
Reinterpretează bucăți de folclor din Balcani și din Carpații românești, dansuri din Moldova, cântece aromânești combinate cu înregistrări din teren, melodii uitate din Albania și Serbia, sunete culese din Anatolia.
Au evoluat pe aceleași scene cu Goran Bregović, Boban Marković, Shantel, Taraf de Haidouks ș.a.

Participarea la Ziua Mondială a Mediului este GRATUITĂ.

Evenimentul este prietenos copiilor.

Ziua Mediului este organizată de un grup de inițiativă, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și A.O. Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, cu contribuția A.O. Ecovisio, A.O. Eco Contact, AO Junior Achievement Moldova, AO Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor, Asociația pentru Amenajarea și Reconstrucția Chișinăului, AO Centrul Național de Mediu, METRO Cash & Carry Moldova, Bricomol Profesional SRL.

Mai multe despre eveniment puteți afla pe pagina dedicată de Facebook.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Cătălina Molodoi, coordonatoare Festivalului «Ziua Mediului», tel.: +373 69101626, [email protected]

Партнерские ссылки