Încă 15 persoane vor dona plasmă pentru bolnavii de coronavirus în stare gravă
Full Article 2 minutes read

Încă 15 persoane vor dona plasmă pentru bolnavii de coronavirus în stare gravă

Pe parcursul săptămânii viitoare, încă 15 persoane vindecate de Covid-19 s-au înscris pentru a dona plasmă sanguină destinată persoanelor cu COVID-19 care se află în stare extrem de gravă. Informația a fost făcută publică la conferința de presă din 1 mai, de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până în acest moment, 20 persoane vindecate de noul tip de coronavirus au donat plasma sanguină.

Dintr-o donație de plasmă a unui pacient vindecat pot fi ajutate trei persoane aflate în stare gravă de sănătate.

Metoda de tratament este deja implementată în cadrul a două instituții medicale din capitală: la Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă, instituții care spitalizează cazurile extrem de grave de COVID-19.

În prezent, în Republica Moldova sunt 251 de persoane infectate cu coronavirus în stare gravă. 22 dintre pacienți sunt conectați la aparate de respirație artificială.

Din 7 martie, 3897 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus de tip nou. 1272 de pacienți s-au însănătoșit.

Numărul deceselor a ajuns la 122. Printre victime sunt 6 lucrători medicali. În total, 988 de lucrători medicali au fost infectați cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: