A fost sau nu „cumpărat” procurorul general în 2009? Procuratura Anticorupție va verifica informațiile
Full Article 2 minutes read

A fost sau nu „cumpărat” procurorul general în 2009? Procuratura Anticorupție va verifica informațiile

Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal pentru a verifica veridicitatea informațiilor apărute în presă privind tranzacționarea funcției de procuror general în anul 2009, în schimbul a două milioane de euro. O interpelare în acest sens a fost depusă acum câteva zile, de deputatul PAS, Radu Marian, se arată într-un comunicat publicat astăzi, 20 decembrie.

„Procuratura Anticorupție a dispus înregistrarea informației în Registru nr. 1 pentru evidență cererilor și comunicărilor despre infracțiuni, fiind inițiat un proces penal în care urmează a fi verificate toate circumstanțele învocate și adoptată soluție în ordinea art. 274 CPP. Rezultatele examinării vor fi aduse la cunoștință ulterior”, se arată în comunicat.

Precizăm că în data de 16 decembrie, deputatul Radu Marian a scris pe pagina sa de facebook că a depus o interpelare pentru a face lumină în acest caz. În document, deputatul menționează că în mass-media au apărut imagini video ce conțin declarațiile lui Vladimir Filat și Veaceslav Platon, persoane care au deținut funcții publice în perioada respectivă, și că acestea sunt probe incontestabile.

Totodată el vrea să afle dacă pe acest caz au fost audiați cei vizați. Este vorba despre Serafim Urechean, Vlad Plahotniuc, Vladimir Filat, Veaceslav Platon, Valeriu Zubco sau Veaceslav Untilă.

Amintim că fostul premier, Vladimir Filat, a declarat, în cadrul unui interviu televizat, că funcția de procuror general a fost vândută pentru două milioane de euro de către fostul lider al Alianței „Moldova Noastră”, Serafim Urechean, lui Vladimir Plahotniuc. Atunci, la 7 octombrie 2009, procuror general a fost numit Valeriu Zubco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: