„Acesta este un simbol al devastării pe care ne-o lasă Dodon”. PAS este împotriva proiectelor bugetului de stat și politica fiscală
Full Article 2 minutes read

„Acesta este un simbol al devastării pe care ne-o lasă Dodon”. PAS este împotriva proiectelor bugetului de stat și politica fiscală

Fracțiunea Acțiune și Solidaritate (PAS) solicită guvernului să-și retragă proiectul bugetului de stat și politica fiscală pentru 2021 pentru revizuire. Acest lucru a fost anunțat pe 2 decembrie de deputatul din PAS Igor Grosu. „Aceste documente vor rămâne în istorie ca simbol al devastării pe care Dodon o lasă pentru noi”, a spus Grosu.

Deputatul a spus că guvernul încearcă să ascundă proiectul de politică bugetară și fiscală pentru 2021, așa că nu le-a publicat pentru consultare. „Miniștrii lui Dodon încearcă să realizeze rapid aceste proiecte în parlament, astfel încât deputații să nu aibă timp să le studieze, iar Dodon să reușească să semneze înainte de a pleca”, a spus Grosu.

În același timp, deputatul a spus că documentele conțin multe inițiative „împotriva oamenilor”. „Aproximativ 60 de mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă, o treime din întreprinderi sunt în pragul falimentului. Iar guvernul, în loc să-i ajute, reduce beneficiile. Proiectele prevăd o indexare slabă a pensiilor, nu există plăți unice către pensionari pentru sărbători, se introduce un prag de 100 EURO pentru achizițiile fără taxe în magazinele online străine, cota TVA pentru producătorii agricoli este în creștere ”, a enumerat deputatul.

Grosu a mai menționat că în proiectul de politică fiscală, guvernul „încearcă să introducă scheme de corupție, din cauza cărora statul pierde sute de milioane de lei”. „Aceasta este propunerea lui Nichiforciuc de a introduce în lege definiția „trabucurilor” și a importului de droguri neautorizate, stimulente fiscale pentru tarife, o creștere a bugetului proiectului Arena Chișinău”, a enumerat el.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: