Castron, umbrelă, scrumieră… Cadourile oferite deputaților moldoveni în ultimele patru luni ale anului trecut
Full Article 3 minutes read

Castron, umbrelă, scrumieră… Cadourile oferite deputaților moldoveni în ultimele patru luni ale anului trecut

Președintele Parlamentului Igor Grosu și colegii săi de partid, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Valentina Manic, Igor Chiriac și Mariana Lucrențianu au primit, în perioada septembrie – decembrie 2023, cadouri în valoare totală de 8 289 de lei de la oficiali străini. Informațiile se conțin în Registrul de evidență a cadourilor, făcut public de reprezentanții legislativului. Cel mai scump cadou i-a fost oferit șefului legislativului de la Chișinău. 

Igor Grosu

Între lunile septembrie – decembrie 2023, președintele Parlamentului Republicii Moldova a primit 4 cadouri de la oficiali străini.

În timpul vizitei în caputala Turciei, Ankara, Igor Grosu a primit în dar trei plăci de ceramică, de culoare albastră cu imaginea unui păun, asamblate în ramă de
dimensiunea 46x86cm. Valoare bunului este de 4 556 de lei, acesta fiind și cel mai scump cadou care i-a fost oferit oficialului moldovean.

Speaker-ul a primit un cadou și de la vicepreședintele Parlamentului elen, Ioannis Plakiotakis, în timpul unei întrevederi la Chișinău. Este vorba despre o serie de monede din argint, înfățișând figurile în relief ale eroilor greci ale revoluției din 1821 amplasate în cutie cartonată de culoare albastră, care este estimată la 1 000 de lei.

În perioada vizată, președintele Parlamentului a primit și un castron de formă pătrată, picat în culori alb albastru, cu design floral în interior și exterior, ilustrând scene din cultura japoneză, care valorează 1 432 de lei. Cadoul i-a fost oferit de președintele Portugaliei Marcelo Rebelo de Sousa, în timpul viztei de stat la Chișinău.

Șeful legislativului a primit în dar și o medalie de bronz gravată cu însemnele Parlamentului European, de 500 de lei. Aceasta a fost oferită de Delegația Parlamentului European la Comitetul Parlamentului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, în timpul vizitei la Chișinău.

Colegii de la PAS

Cu daruri, în ultimele 4 luni ale anului 2023, s-au ales și colegii-deputați din PAS a lui Igor Grosu.

Astfel, deputata PAS Mariana Lucrețianu a primit un Mongolian handcraft Divination of ankle, de 86 de lei. Cadoul l-a primit de la delegația Republicii Populare Mongolo, atunci când aceasta a vizitat Parlamentul Republicii Moldova.

Iar deputatei PAS Valentina Manic i-a fost dărutită o poză a Parlamentului Tadjikistan imprimată pe sticlă, însoțită de un colaj de poze cu cele mai importante atracții turistice din țară, care costă 150 de lei. Darul a venit din partea deputatul tadjik Jamshed Murtazozoda în timpul unei întrevederi bilaterale, la Parlamentul de la Chișinău.

La rândul său, parlamentarul formațiunii de guvernare, Igor Chiriac, a primit de la Ambasadrul Slovaciei în Moldova, Ivan Pavlov, o scrumieră de cristal, în valoare de 400 de lei. Scrumiera i-a fost acordată în timpul unei întrevederi în incinta Parlamentului de la Chișinău.

Chiriac a primit și o umbrelă albastră, de 165 de lei, de la Diviziunea Alegerilor și Democrația Participativă, Direcția demnitate umană, egalitate și guvernare din cardul Oficiului Consiliului Europei la Chișinău Sergiu Tatarov. Darul l-a primit în cadrul unui întrevederi la Parlament.

Toate cadourile primite de președintele Parlamentului și deputați au fost transmise în gestiunea muzeului legislativului.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: