Achitarea cu cardul va fi disponibilă în 75 de troleibuze din capitală. Rutele vizate
Full Article 2 minutes read

Achitarea cu cardul va fi disponibilă în 75 de troleibuze din capitală. Rutele vizate

Troleibuzele care circulă pe rutele 22, 23, 24 și 30 sunt dotate cu câte două validatoare staționare performante. Astfel, persoanele care vor circula cu transportul public în capitală, pe aceste linii, vor putea să își achite călătoria cu cardul bancar. Informația a fost confirmată pentru NM de reprezentanta Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Felicia Rusu, pe 11 decembrie.  

„A demarat a 2-a etapă a proiectului-pilot privind modalitatea de achitare prin card în transportul public de pasageri. La momentul de față, în toate troleibuzele rutelor nr. 22, 23, 24 și 30 se instalează câte două validatoare staționare mai performante”, a declarat Felicia Rusu pentru NM.

Potrivit RTEC, în total în transportul public municipal urmează a fi instalate circa 150 de validatoare. Sursa citată precizează că terminalele staționare precedente, cât și pos-terminalele de la conductori, au fost restrase în totalitate.️

„Actualmente validatoarele sunt în proces de instalare, acestea fiind nefuncționale momentan. Vom reveni cu detalii despre data lansării cât și despre instrucțiunile de achitare”, a mai declarat Felicia Rusu.

UPDATE Primăria Chișinău a publicat pe 12 decembrie un comunicat de presă în care oferă mai multe detalii. Autoritățile locale au menționat că inițiativa face parte din proiectul-pilot lansat în parteneriat cu maib și Mastercard în anul 2021.

„Menționăm că terminalele staționare precedente și pos-terminalele de la conductori au fost restrase în totalitate”, a precizat Primăria Chișinău. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: