„Adresarea este nefondată”. Dumitru Robu a comentat plângerea lui Sorin Stati 
Full Article 2 minutes read

„Adresarea este nefondată”. Dumitru Robu a comentat plângerea lui Sorin Stati 

Procurorul general interimar Dumitru Robu consideră „nefondată” sesizarea pe care fostul șef de la MoldATSA, Sorin Stati, a depus-o împotriva sa la Consiliul Superior al Procurorilor. Robu crede că „ar fi mai corect” ca plângerea lui Stati să fie abordată de „organele abilitate cu competențe în acest sens”.  

NM a cerut o reacție de la Dumitru Robu după ce Sorin Stati a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor să permită deschiderea unui dosar penal împotriva acțiunilor procurorului general interimar.

„Cu privire la adresarea nefondată a dlui Stati, consider că ar fi mai corect să se expună organele abilitate cu competențe în acest sens. Însă, pot menționa că atacurile din ultima perioadă, au un singur scop de a manipula cu opinia publică și de a sustrage atenția de la adevăratele acțiuni care sunt întreprinse la moment de către Procuratură”, a spus Robu, pe NM.

Consiliul Superior al Procurorilor trebuia să examineze plângerea lui Stati împotriva lui Robu pe 28 iunie. Acest lucru nu a fost posibil din lipsa de cvorum. Plângerea lui Stati este programată spre examinare pe 5 iulie.

De menționat că sesizarea lui Sorin Stati vizează perioada februarie – decembrie 2011, când el ocupa funcția de administrator la „Moldaeroservice”. Acesta susține că Robu ar fi mușamalizat cazul unui agent economic care s-ar fi conectat clandestin la o sursă de energie electrică ce aparținea întreprinderii.

Pe acest caz s-ar fi intentat un dosar penal, aflat în gestiunea Procuraturii Transporturilor, mai exact a lui Dumitru Robu. Sorin Stati a declarat că Robu ar fi încercat să îl convingă să renunțe la revendicarea prejudiciului adus întreprinderii. Tot el a adăugat că Robu i-a sugerat că dosarul penal va fi clasat.

Stati a menționat că ordonanţa de clasare nu a fost expediată la Î.S. „Moldaeroservice” – „respectiv nu a fost contestată, în aceste condiţii cazul dat a fost muşamalizat, iar persoana responsabilă de furt s-a eschivat de la răspunderea penală”, a spus el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: