„Aglomerație în apropierea secțiilor de votare din străinătate”. MAEIE a cerut diasporei să respecte măsurile de protecție în timpul votului
Full Article 2 minutes read

„Aglomerație în apropierea secțiilor de votare din străinătate”. MAEIE a cerut diasporei să respecte măsurile de protecție în timpul votului

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că, în multe țări, cetățenii moldoveni care au venit la secțiile de votare încalcă măsurile de protecție contra COVID-19. După cum a scris ministrul, Oleg Țulea, pe pagina sa de Facebook, mulțimile de oameni adunate în apropierea secțiilor de votare din mai multe țări, au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice.

„Concomitent, aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic”,  a scris Țulea și a recomandat cetățenilor moldoveni să „aprecieze bunăvoința autorităților străine, care, în ciuda pandemiei, au permis desfășurarea alegerilor” și să respecte regulile.
Amintim că peste hotarele țării, până la ora 20:00 au participat la vot 130 366 de cetățeni. Mai mulți președinți de secții de vot din afara țării au anunțat că vor solicita prelungirea timpului de votare.Menționăm că candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova Andrei Năstase cere demisia șefului Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil și al ministrului de Externe Oleg Țulea. Într-un briefing de presă, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) s-a arătat nemulțumit de felul cum a fost organizat procesul de vot în diaspora și de faptul că oamenii sunt nevoiți să stea la coadă pentru a-și putea exercita dreptul de a alege șeful statului.
Andrei Năstase și-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că din cauza numărului mic de secții de votare deschise în Europa, nu toți cetățenii Republicii Moldova din afara țării vor reuși să voteze. Andrei Năstase a solicitat ca programul secțiilor de votare să fie extins.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: