„Am reușit să trecem prima probă a examenului responsabil pentru R. Moldova”. Cum comentează Ion Chicu rezultatele primul tur al alegerilor prezidențiale?
Full Article 2 minutes read

„Am reușit să trecem prima probă a examenului responsabil pentru R. Moldova”. Cum comentează Ion Chicu rezultatele primul tur al alegerilor prezidențiale?

Premierul Ion Chicu a participat la discuțiile în formatul tradițional cu Președintele țării, Igor Dodon, și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi. În cadrul declarațiilor pentru presă de după întâlnire, prim-ministrul a mulțumit cetățenilor pentru prezența masivă la vot, dar și funcționarilor electorali și observatorilor pentru asigurarea unor alegeri corecte.

„Din suflet țin să mulțumesc cetățenilor care și-au îndeplinit datoria civică. Astfel am reușit să trecem peste această primă probă a examenului responsabil pentru Republica Moldova. Mulțumesc funcționarilor electorali care și-au îndeplinit misiunea cu brio, în pofida riscurilor legate de pandemie, dar și observatorilor care au monitorizat alegerile”, a spus premierul.

Șeful Executivului a vorbit și despre pregătirile pentru organizarea turului II al alegerilor prezidențiale, care se va desfășura pe 15 noiembrie. În acest sens, Ion Chicu a menționat că Guvernul va acorda suportul necesar Comisiei Electorale Centrale pentru asigurarea corectă și transparentă a scrutinului, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de pandemie.

Menționăm că Comisia Electorală Centrală a procesat toate procesele verbale privind alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat cele mai multe voturi – 36,16%. Igor Dodon s-a clasat pe locul doi cu 32,61% dintre voturile alegătorilor care au mers la secții.

Din cauza faptului că niciunul dintre cei 8 candidați nu au obținut peste 50% dintre voturile alegătorilor care și-au exercitat dreptul în cadrul scrutinului, peste două săptămâni urmează să fie organizat turul II de scrutin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: