„Am venit ca părinte care îl spovedesc”. Un preot, printre persoanele gata să garanteze pentru Blonschi, reținut în dosarul jaful bancar
Full Article 3 minutes read

„Am venit ca părinte care îl spovedesc”. Un preot, printre persoanele gata să garanteze pentru Blonschi, reținut în dosarul jaful bancar

Un preot și-a făcut apariția l-a ședința de judecată din dosarul „frauda bancară” în privința lui Anatolie Blonschi, care a fost reținut recent după ce s-a aflat în căutare internațională. Este vorba despre starețul mănăstirii Horăști, Nectarie. Preotul a declarat că a aflat din presă că Blonschi este în țară și că este gata să fie garant pentru a-l elibera.

Pe 11 ianuarie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a avut loc ședința de judecată în dosarul „frauda bancară”, pe cazul lui Anatolie Blonschi. La ședință a participat și preotul Nectarie. După ce a ieșit din sala de judecată a discutat cu jurnaliștii prezenți.

Din presă am aflat că s-a întors domnul Anatolie, care se spovedește la mine și care este un enoriaș al mănăstirii noastre. Și nu am putut fi indiferent ca să stau pur și simplu. El a apărut și eu am venit să spun de unde-l cunosc și cum îl cunosc de atâția amar de ani. Nimeni nu m-a chemat, de bună voie am venit. Eu am venit ca părinte care-l spovedesc pe dânsul. Dacă o să fie nevoie, o să fiu și garant”, a spus clericul.

Întrebat dacă va fi garantul lui Blonschi pentru ca aceasta să fie eliberat, preotul Nectarie a spus: „Sunt persoane garanți prieteni de-ai lui cu care se cunoaște de-o viață. Eu am venit ca părinte care-l spovedesc pe dânsul. (…) Dacă o să fie nevoie o să fiu și garant”.

La rândul său, șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin a confirmat pentru presă că avocații lui Blonschi au cerut ca acesta să fie eliberat sub garanțiile personale a trei persoane.

Avocații au depus o cerere să înlocuiască măsura preventivă de arest preventiv cu garanția personală, au fost propuse trei persoane pentru a depune aceste garanții. Aceeași procedură a fost folosită și pentru Vladimir Andronachi”, a spus șefa PA.

Între timp, ședința de judecată de astăzi în privința lui Blonschi a fost amânată.

***

Anatolie Blonschi este un om de încredere al lui Vladimir Andronachi, care a gestionat mai multe afaceri ale fostului deputat democrat. Potrivit sursei citate, Blonschi, cercetat în dosarul denumit generic „Frauda bancară”, a fost reținut pe 9 ianuarie la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița, în temeiul unui mandat judecătoresc emis pe 1 aprilie 2022. În tot acest timp, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost dat în căutare internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: