VIDEO Imagini de la reținerea lui Anatolie Blonschi, cercetat în dosarul „Frauda bancară“. Acesta a ajuns la Penitenciarul nr.13
Full Article 2 minutes read

VIDEO Imagini de la reținerea lui Anatolie Blonschi, cercetat în dosarul „Frauda bancară“. Acesta a ajuns la Penitenciarul nr.13

Centrul Național Anticorupție (CNA) oferă noi detalii despre reținerea lui Anatolie Blonschi, un om de încredere al lui Vladimir Andronachi, care a gestionat mai multe afaceri ale fostului deputat democrat. Potrivit sursei citate, Blonschi, cercetat în dosarul denumit generic „Frauda bancară”, a fost reținut pe 9 ianuarie la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița, în temeiul unui mandat judecătoresc emis pe 1 aprilie 2022. În tot acest timp, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost dat în căutare internațională.

După reținere, Blonschi a fost transmis în custodia Penitenciarului nr.13 mun. Chișinău, pentru executarea măsurii procesuale de constrângere arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

Potrivit CNA, Anatolie Blonschi este acuzată de complicitate la spălare de bani, în interesul unei organizații criminale, acțiuni manifestate prin convertirea și transferul mijloacelor financiare în sumă de 600 000 de euro obținute pe cale infracțională de la Banca de Economii SA în perioada lunii noiembrie 2014, care după o serie de tranzacții suspecte și transferuri pe conturile unor companii nerezidente și rezidente au fost introduși în circuitul legal al Republicii Moldova.

Sursa citată precizează că, în luna martie 2023, cauza penală în privința acestuia  a fost trimisă în instanța de judecată de Procuratura Anticorupție, cu aplicarea prevederilor Codului de procedură penală ce vizează finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului.

Următoarea ședință de judecată în acest caz este fixată pentru data de 11 ianuarie 2024, ora 12:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: