Ambasadoarea SUA la ONU, despre ospitalitatea față de refugiați: „Este incredibil ceea ce a făcut Moldova”
Full Article 1 minutes read

Ambasadoarea SUA la ONU, despre ospitalitatea față de refugiați: „Este incredibil ceea ce a făcut Moldova”

Ambasadoarea SUA la ONU Linda Thomas-Greenfield susține că Republica Moldova a avut o reacție incredibilă față de refugiații din țara vecină. 

Oficialul american susține că a fost impresionată atât de familiile de moldoveni, cât și de acțiunie guvernului de la Chișinău, care au sărit în ajutorul cetățenilor ucraineni, care au fugit din calea războiului.

Ceea ce a făcut Moldova este incredibil. Ați deschis frontierele, familiile și-au deschis casele ca să primească refugiați, guvernul a susținut inițiativa. Ați demonstrat cât sunteți de ospitalieri. Și pe viitor vor fi reglementate procedurile juridice și legale dintre guvern și UNCHR din cadrul ONU. Însă cel mai important – ați făcut primul pas, v-ați deschis inimile și casele pentru acești oameni. Vă mulțumim pentru asta. Unul dintre scopurile vizitei mele este să îmi exprim personal recunoștința față de Moldova și poporul ei, să sprijin avansarea ei”, a menționat Linda Thomas-Greenfield.

În prezent, în Republica Moldova se află circa 100 de mii de refugiați din Ucraina. Potrivit guvernului, aproape 200 de dintre ei și-au găsit de lucru în Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: