VIDEO „Incendieri la comandă” în Găgăuzia: automobile și locații unde erau cazați refugiații ucraineni – în flăcări. 3 bărbați reținuți
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Incendieri la comandă” în Găgăuzia: automobile și locații unde erau cazați refugiații ucraineni – în flăcări. 3 bărbați reținuți

Trei bărbați din satul Congaz sunt suspectați că ar fi incendiat, la comandă, automobile care aparțineau refugiaților din Ucraina precum și sediile de plasament în care aceștia erau cazați. Înainte de aceasta, bărbații aplicau inscripția „AFARĂ”. Cazurile au fost înregistrate în Găgăuzia. Cei trei au fost reținuți. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat că trei bărbați de 35, 38 și 40 de ani din satul Congaz au fost reținuți pentru 72 de ore „fiind suspectați că executau la comandă incendieri a mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din UTA Găgăuzia prin intimidări, instigând la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina”.

Cei trei, unul dintre care și-a ispășit pedeapsa în Federația Rusă, ar fi incendiat pe parcursul lunii curente ușa unui hotel din raionul Vulcănești, scriind inscripția „AFARĂ” și poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, lăsând aceeași inscripție. Aceeași inscripție au aplicat-o și pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina, ulterior incendiind mijloacele de transport”, au comunicat polițiștii.

Aceștia au fost percheziționați. Urmare a verificărilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

Toți trei bănuiți au fost reținuți și riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 6 ani pentru primul capăt de acuzare și o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 3 ani pentru al doilea capăt de acuzare”, au precizat oamenii legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: