Ambasadorii ruși din țările UE, chemați pentru explicații pe tema „referendumurilor” din regiunile ocupate ale Ucrainei
Full Article 1 minutes read

Ambasadorii ruși din țările UE, chemați pentru explicații pe tema „referendumurilor” din regiunile ocupate ale Ucrainei

Ministerele de Externe din aproximativ 10 țări UE au convocat ambasadorii ruși pentru a discuta despre „referendumurile” de pe teritoriile ucrainene și aderarea acestora la Federația Rusă, scrie TASS

În special, pe 3 octombrie, ambasadorul rus a fost chemat la Ministerul polonez de Externe. Anterior, ministerele de Externe din Letonia, Suedia, Danemarca, Italia, Germania și Marea Britanie au recurs la aceleași măsuri.

Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă a precizat că instituția nu a luat deocamdată o astfel de decizie.

Amintim că pe 30 septembrie, președintele Federației Ruse a semnat un „acord de aderare la Rusia” a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat acțiunea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate din sudul Ucrainei, în urma unor referendumuri ale căror rezultate nu au fost recunoscute pe plan internațional. „Susținerea Moldovei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămâne nezdruncinată”, a scris Maia Sandu pe Twitter.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: