Ambasadorii ruși din țările UE, chemați pentru explicații pe tema „referendumurilor” din regiunile ocupate ale Ucrainei
Full Article 1 minutes read

Ambasadorii ruși din țările UE, chemați pentru explicații pe tema „referendumurilor” din regiunile ocupate ale Ucrainei

Ministerele de Externe din aproximativ 10 țări UE au convocat ambasadorii ruși pentru a discuta despre „referendumurile” de pe teritoriile ucrainene și aderarea acestora la Federația Rusă, scrie TASS

În special, pe 3 octombrie, ambasadorul rus a fost chemat la Ministerul polonez de Externe. Anterior, ministerele de Externe din Letonia, Suedia, Danemarca, Italia, Germania și Marea Britanie au recurs la aceleași măsuri.

Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă a precizat că instituția nu a luat deocamdată o astfel de decizie.

Amintim că pe 30 septembrie, președintele Federației Ruse a semnat un „acord de aderare la Rusia” a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat acțiunea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate din sudul Ucrainei, în urma unor referendumuri ale căror rezultate nu au fost recunoscute pe plan internațional. „Susținerea Moldovei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămâne nezdruncinată”, a scris Maia Sandu pe Twitter.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: