Amendă de 36 mii lei pentru șase posturi TV: nu și-au uniformizat sunetul
Full Article 2 minutes read

Amendă de 36 mii lei pentru șase posturi TV: nu și-au uniformizat sunetul

Șase posturi TV au fost amendate în total cu 36 000 de lei. S-a întâmplat pentru că acestea nu și-au uniformizat nivelul sunetului. Potrivit Consiliului Audiovizualului, televiziunile au avut devieri ale nivelului tăriei sonore între emisiuni și publicitate. 

Consiliul Audiovizualului a raportat că șase servicii de televiziune, care au avut devieri ale nivelului tăriei sonore între emisiuni și publicitate, au fost amendate cu 36 000 de lei în ședința din data de 22 martie a instituției.

Activitatea televiziunilor a fost monitorizată, în diferite intervale orare, în zilele de 3,6 și 9 februarie 2024. Potrivit Consiliului, toate serviciile media monitorizate au avut abateri.

Popas TV, potrivit Consiliului Audiovizualului, a comis cele mai multe devieri ale nivelului tăriei sonore – 122. Televiziunea a fost amendată cu 8 000 de lei. Potrivit Consiliul, postul TV anterior a fost consultat cu privire la modul de uniformizare a sunetului.

Busuioc TV, cu 37 de devieri, a fost sancționat cu 7 000 de lei. ATV, 32 de devieri, a fost amendat cu 6 000 de lei. Tot 32 de devieri a avut și Media TV, însă deviația maximă a fost mai mică. Sancțiunea în acest caz a constituit 5 000 de lei.

Global 24 a comis 24 de devieri, mai mici decât televiziunile sus-menționate, și a fost amendat cu 5 000 de lei.

Cele mai puține devieri – 5 – au fost la We Sport TV. Sancțiunea a fost de 5 000 de lei.

Potrivit Consiliului Audiovizualului, pe parcursul anului trecut, 25 posturi TV au fost sancționate, cu amenzi în sumă de 135 000 de lei, pentru că nu au uniformizat nivelul sunetului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: