Amendă de 70 000 lei pentru un distribuitor din Găgăuzia, care a retransmis programe interzise din Rusia
Full Article 2 minutes read

Amendă de 70 000 lei pentru un distribuitor din Găgăuzia, care a retransmis programe interzise din Rusia

„Orvitmedia” și „Ilk Halk Televizionu”  – doi distribuitori de servicii media audiovizuale din Găgăuzia – au fost sancționați pentru retransmisiunea conținuturilor interzise, produse în Federația Rusă, precum și activitate neautorizată. Companiilor li s-au aplicat amenzi în valoare de 120 000 de lei. Deciziile au fost aprobate de Consiliul Audiovizualului (CA) în cadrul ședinței din 15 martie. 

Potrivit unui comunicat publicat de CA, Consiliul a efectuat un control în autonomia găgăuză, care a fost inițiat la sesizarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologiei Informației. În urma verificărilor, CA a constat mai multe încălcări comise de distribuitorii „Orvitmedia” și „Ilk Halk Televizionu”. Încălcările săvârșite țin de protejarea spațiului audiovizual național prin retransmisiunea conținuturilor interzise, produse în Federația Rusă, precum și activitate neautorizată.

Astfel, „Orvitmedia” SRL a fost amendat cu 70 000 de lei pentru retransmisiunea programelor informative și analitice ale posturilor de televiziune rusești și cu 20 000 de lei pentru activitate fără act permisiv.

Compania retransmite, fără autorizație, 65 de servicii de televiziune, inclusiv „Первый канал”, „Россия 24” și „Россия 1” care, în perioada controlului, au difuzat emisiuni dedicate mesajului președintelui Federației Ruse către Adunarea Federală”, se arată în comunicat.

O altă companie, vizată anul trecut de două controale ale CA, „Ilk Halk Televizionu” SRL, a fost amendată cu 30 000 de lei, pentru activitatea, în mod repetat, fără licență de emisie.

Sancțiunile aplicate celor două companii reprezintă amenzi maxime prevăzute de legislația audiovizuală. Decizia de ale aplica a fost luată în unanimitate de membrii CA.

Totodată, Consililul Audiovizualului a acordat un termen de cel mult 15 zile lucrătoare celor două entități pentru ca să își legalizeze activitatea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: