Angajați puțini și parc auto vechi. Șeful IGP: peste jumătate din mașini au mai mult de 7 ani
Full Article 2 minutes read

Angajați puțini și parc auto vechi. Șeful IGP: peste jumătate din mașini au mai mult de 7 ani

Inspectoratul General al Poliției (IGP) se confruntă cu o lipsă de angajați, în prezent fiind vacante peste 1400 de funcții. De asemenea, polițiștii nu pot face față tuturor necesităților de reacționare rapidă, din cauza parcului auto, care s-a învechit.

Potrivit șefului IGP, numărul de angajați ai Poliției este insuficient. Astfel, din totalul de 9156 de funcții, 1444 sunt disponibile. Cu toate acestea, dacă în anul 2021, în cadrul fiecărui eveniment în masă, unui singur polițist în erau atribuite 73 de persoane, în prezent, proporția este de un polițist la 48 de persoane.

Lipsa de cadre este influențată de salariul neatractiv, suprasolicitarea și încărcarea angajaților și activitățile care în mare parte ne sunt improprii raportate la procesul nostru de activitate. Este o chestie de istorie atunci când anumite articole din Codul Contravențional erau ajustate, se puneau în sarcina de constatare și documentare a Poliției, ceea ce noi am indicat-o drept problemă. Nu este corect ca anumite constatări care pot fi făcute de alte autorități sau de autoritatea publică locală să fie pusă în seama Poliției. Toți au competențe și responsabilăți”, a precizat Cernăuțeanu.

Viorel Cernăuțeanu s-a plâns și pe parcul auto al poliției. Potrivit acestuia, din cele 1 505 mijloace de transport, 681 sunt mai noi de 7 ani, iar 824 – mai vechi.

Parcul auto a suferit o învechire și nu poate face toate necesităților de reacționare rapidă la solicitările care pot apărea”, a mai spus Cernăuțeanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: