Creșă la locul de muncă, pentru copiii angajaților unei direcții din cadrul Primăriei Chișinău
Full Article 1 minutes read

Creșă la locul de muncă, pentru copiii angajaților unei direcții din cadrul Primăriei Chișinău

Primăria municipiului Chișinău anunță că a amenajată o creșă, în cadrul Direcției generale cultură și patrimoniu cultural, pentru a veni în sprijinul părinților și a crea locuri de muncă prietenoase acestora. Proiectul a costat bugetul municipal aproximativ 445 de mii de lei.

„Creșele la locul de muncă sunt tot mai populare. Și asta pentru că părinții își doresc să se încadreze mai rapid în câmpul muncii, iar angajatorii să ofere mai multe posibilități tinerilor specialiști”, susține Primăria Chișinău într-un comunicat emis.

Municipalitatea anunță că, astfel, în curând, angajații direcției, care au copii mici, vor putea reveni la muncă.

„Vor fi siguri că, copiii lor se află în grijă și siguranță. Totodată, simultan, părinții beneficiază și de indemnizația pentru îngrijirea copilului și de salariu”, precizează comunicatul emis de Primărie.

Potrivit sursei citate, la amenajarea spațiului au fost respectate cerințele Regulamentului sanitar pentru serviciile de îngrijire alternativă a copilului, conform normelor medico-sanitare în vigoare.

Proiectul, implementat cu suportul UN Women Moldova, include spații destinate pentru activități, dotate cu mobilier și echipamente, spații pentru somn, alimentație, grup sanitar.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: