ANRE anunță că prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere. Cât va costa mâine benzina și motorina
Full Article 1 minutes read

ANRE anunță că prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere. Cât va costa mâine benzina și motorina

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru 7 iulie noi prețuri la carburanți. Mâine, un litru de benzină va fi cu 27 de bani mai ieftin, iar cel de motorină – cu 36. 

Șoferii vor achita 32 de lei și 56 de bani pentru un litru de benzină, pentru motorină – 30 de lei și 82 de bani.

ANRE anunță că prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere. Cât va costa mâine benzina și motorina

anre.md

ANRE menționează că atestă în ultimele zile o tendință de descreștere a cotațiilor la bursele internaționale la produsele petroliere: „Prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere”, precizează Agenția.

Se mai menționează că cotațiile Platts au înregistrat o ușoară scădere pe parcursul săptămânii precedente care se menține și săptămâna curentă, ajungând la prețul de circa 1211 $/tonă pentru benzină și circa 1179 $/tonă pentru motorină, înregistrând o scădere cu aproximativ 145 $/tonă pentru benzină și, respectiv, cu 73 $/tonă la motorină.

„Conform mecanismului actual de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, curba respectivă este reflectată fidel în prețurile pentru carburanți la stațiile de alimentare din țară”, precizează Agenția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: