ANRE anunță că prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere. Cât va costa mâine benzina și motorina
Full Article 1 minutes read

ANRE anunță că prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere. Cât va costa mâine benzina și motorina

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru 7 iulie noi prețuri la carburanți. Mâine, un litru de benzină va fi cu 27 de bani mai ieftin, iar cel de motorină – cu 36. 

Șoferii vor achita 32 de lei și 56 de bani pentru un litru de benzină, pentru motorină – 30 de lei și 82 de bani.

ANRE anunță că prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere. Cât va costa mâine benzina și motorina

anre.md

ANRE menționează că atestă în ultimele zile o tendință de descreștere a cotațiilor la bursele internaționale la produsele petroliere: „Prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere”, precizează Agenția.

Se mai menționează că cotațiile Platts au înregistrat o ușoară scădere pe parcursul săptămânii precedente care se menține și săptămâna curentă, ajungând la prețul de circa 1211 $/tonă pentru benzină și circa 1179 $/tonă pentru motorină, înregistrând o scădere cu aproximativ 145 $/tonă pentru benzină și, respectiv, cu 73 $/tonă la motorină.

„Conform mecanismului actual de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, curba respectivă este reflectată fidel în prețurile pentru carburanți la stațiile de alimentare din țară”, precizează Agenția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: