Prețul la motorină scade sub 22 lei per litru. ANRE: Este pentru prima dată din martie anul trecut
Full Article 2 minutes read

Prețul la motorină scade sub 22 lei per litru. ANRE: Este pentru prima dată din martie anul trecut

Pentru prima dată din martie anul trecut, prețul la motorină scade sub 22 lei/litru. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), pe 17 martie. 

Agenția declară că după o perioadă în care piața petrolieră regională a fost puternic afectată de consecințele războiului din Ucraina, actualmente se atestă o stabilizare a prețurilor la carburanți și revenirea acestora la nivelul înregistrat la începutul lunii martie a anului trecut.

Prin urmare, prețul la motorină, carburantul care reprezintă circa 3/4 din totalul produselor petroliere consumate în Republica Moldova, scade pentru prima dată în ultimele 12 luni sub 22 lei/litru, nivel echivalent cu cel de la începutul lunii martie a anului 2022.

În următoarele trei zile, 18 – 20 martie, prețul la benzină va fi mai mic cu 10 bani. Un litru de benzină COR 95 va costa 24,76 lei. Motorina se ieftinește cu 22 de bani, în următoarele trei zile șoferii vor scoate din buzunar 21,92 lei/litru.

Agenția reamintește că în luna iunie a anului trecut, prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal, ajungând să fie comercializate cu circa 10 lei/litru mai scump decât este nivelul actual al acestora.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: