Apa și serviciile de canalizare, mai scumpe în cinci zone ale țării. Ce raioane sunt vizate
Full Article 2 minutes read

Apa și serviciile de canalizare, mai scumpe în cinci zone ale țării. Ce raioane sunt vizate

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în cadrul ședinței din 21 iulie, tarife mai mari pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate pentru anul 2023. 

Astfel, consumatorii casnici deserviți de S.A. „Apă-Canal Leova” vor achita pentru apă potabilă 16,56 lei/m3, iar cei noncasnici – 30,00 lei/m3. Iar pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate 10,73 lei/m3 1i, respectiv, 30,14 lei/m3.

De asemenea, și la Cahul au fost majorate tarifele. Consumatorii S.A. „Apă-Canal Cahul” vor achita pentru:

serviciul public de alimentare cu apă potabilă:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 20,23 lei/m3;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 22,45 lei/m3.

serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 13,04 lei/m3;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 15,30 lei/m3.

Totodată, au fost emise avizele privind cuantumul tarifelor pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate pentru anul 2023 de către:

Î.M. „Apă-Canal Măgdăcești”: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 9,99 lei/m3; pentru serviciul de canalizare – 12,46 lei/m3;
Î.M. „Apă-Canal Cantemir”: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 25,61 lei/m3; pentru serviciul de canalizare – 26,53 lei/m3;
Î.M. ”Apă-Canal” din Drochia: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 20,84 lei/m3; pentru serviciul de canalizare – 22,62 lei/m3.

Hotărârile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: