Municipiul Cahul va primi 10 milioane euro pentru extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare
Full Article 1 minutes read

Municipiul Cahul va primi 10 milioane euro pentru extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare

Municipiul Cahul va primi 10 milioane de euro, resurse nerambursabile suplimentare, pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul”. Un acord suplimentar în acest sens a fost semnat de Ministerul Finanțelor, municipiul Cahul și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW).

Astfel, acordul semnat astăzi de autorități vine să co-finanțeze proiectul încheiat la 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în valoare de 23,5 milioane euro.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Potrivit autorităților locale, activitatea va aduce rezultate directe populației din raionul Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, precum și îmbunătățirea protecției mediului și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Astfel, prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 47,4 milioane euro asistență nerambursabilă, inclusiv 13,9 milioane de euro contribuția Uniunii Europene.

Termenul de implementare a resurselor de grant este 30 decembrie 2026.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: