Apartamentele cu terase la mare căutare din cauza restricțiilor. VIDEO

Carantina a avut influențe mari asupra pieței imobiliare. Dacă anterior oamenii optau pentru apartamente cu suprafețe mici, acum se mărește numărul celor care preferă să procure un apartament cu terasă, sau o casă.

Cu cele mai bune oferte în acest sens vine PROIMOBIL.MD. Compania le propune clienților apartamente și penthouse-uri cu terase și vedere panoramică asupra întregului Chișinău.

Prima ofertă este un apartament cu terasă și suprafața totală de 120m2 chiar în inima Chisinaului.

Alte 3 apartamente localizate în sectorul Centru în complexul The #1 la fel sunt propuse spre vânzare. Suprafețele acestora sunt între 107 și 133m2.

Cel mai bun preț este propus pentru un penthouse cu două nivele în sectorul Buiucani.

De asemenea cea mai fierbinte ofertă dintre cele propuse este un apartament cu design deosebit în inima orașului, chiar pe strada Armenească.

Oasis rămâne a fi cea mai bună opțiune pentru cei care își dor-esc o panoramă frumoasă, dar și o terasă spațioasă.

 

Detalii despre oferte puteți solicita la nr: 078 088 886

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Premieră în Ucraina: o instanță din Kiev a recunoscut o căsătorie între doi bărbați

Pentru prima dată în istoria Ucrainei, o instanță a recunoscut oficial existența unei relații de tip mariaj între doi bărbați. Tribunalul din Kiev a constatat că Zorian Kis, prim-secretar al Ambasadei Ucrainei în Israel, și activistul Timur Levciuk formează o familie, constatând în mod legal conviețuirea acestora ca parteneri de viață, scrie Novosti Donbasa.

Decizia instanței vine după un lung proces inițiat de cei doi. În iunie 2024, Zorian Kis a fost numit într-o funcție diplomatică în Israel și a dorit să se deplaseze împreună cu partenerul său. Ministerul ucrainean de Externe a refuzat, invocând lipsa recunoașterii oficiale a relației dintre cei doi.

Inițial, cererea depusă în instanță în septembrie 2024 a fost respinsă. Totuși, în februarie 2025, Curtea Supremă a admis recursul și a dispus reexaminarea cauzei. În cele din urmă, judecătorii au decis să recunoască în mod oficial faptul că Zorian și Timur trăiesc împreună ca o familie.

Cei doi sunt împreună de peste 12 ani. În 2017 au organizat o nuntă simbolică în Ucraina, iar în 2021 și-au legalizat căsătoria în Statele Unite ale Americii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
asp.gov.md

Taxele de salubritate: Reacția ASP, după ce a fost acuzată de Primăria Chișinău că ar fi introdus minori și persoane decedate în lista plătitorilor

Agenția Servicii Publice a venit pe 4 iulie cu o reacție, după ce Primăria Chișinău a acuzat-o că a întocmit lista persoanelor care trebuie achite taxa de salubrizare cu greșeli, fiind incluse și categorii de oameni care nu fac obiectul plății, ceea ce ar fi generat nemulțumiri. ASP a declarat că a structurat datele conform solicitării care i-a fost adresată și că Agenția nu are competențe de a selecta sau exclude a unor categorii de persoane. Totodată, instituția a catalogat afirmațiile primăriei drept o „tentativă de deturnare a responsabilității”.

Agenția Servicii Publice a menționat că rolul său se limitează exclusiv la furnizarea datelor din Registrul de Stat al Populației, în baza solicitărilor oficiale, recepționate în conformitate cu legislația în vigoare și că ASP nu are competențe în evaluarea eligibilității contribuabililor.

În cazul taxei pentru salubrizare aplicată în mun. Chișinău pentru anul 2024, la solicitarea Primăriei municipiului Chișinău (nr.2-04/2-43 din 03.02.2025), ASP a transmis informațiile cerute pentru introducerea acestora în Sistemul Informațional Automatizat „Stingerea obligațiilor fiscale prin intermediul Serviciului de colectare a impozitelor și taxelor locale”. Datele prezentate au fost selectate și structurate conform solicitării (solicitarea nr. 26-19/2-11/31370 din 24.02.2025 / Contract nr. 2-MI din 02.04.2025). În ceea ce privește conținutul listei și criteriile de eligibilitate pentru aplicarea taxei, ASP precizează că instituția nu are competențe de selecție sau excludere a anumitor categorii de persoane”, a precizat instituția.

Totodată, ASP a mai spus că datele din Registrul de Stat al Populației sunt expuse integral pe platforma de interoperabilitate și pot fi consumate de către participanții autorizați, în conformitate cu legislația în vigoare. Agenția a subliniat că Primăria Chișinău, în calitate de participant la schimbul de date, are posibilitatea legală de a solicita Agenției de Guvernare Electronică inițierea proiectelor de integrare și asigurarea accesului la datele necesare prin intermediul platformei MConnect.

Regretăm tentativa de deturnare a responsabilității instituționale adusă în vizorul public de către Primăria municipiului Chișinău și reamintim că buna cooperare interinstituțională trebuie să se bazeze pe respectarea normelor legale și pe dialog constructiv, nu pe acuzații nefondate lansate în spațiul public.

Agenția Servicii Publice rămâne deschisă colaborării, în limitele competențelor sale, pentru a sprijini autoritățile locale în realizarea unor procese corecte și transparente în raport cu cetățenii”, a spus ASP.

Amintim că, pe 3 iulie, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că au apărut mai multe „nemulțumiri” din partea cetățenilor cu privire la primirea avizelor privind plata taxei de salubrizare. Potrivit instituției, ASP, care este responsabilă de generarea bazei de date privind persoanele care au obligația să achite taxa, ar fi refuzat să transmită datele pentru verificare Primăriei și le-a expediat Serviciului Fiscal de Stat. Astfel, în listă ar fi fost incluse categorii de persoane care nu sunt supuse achitării taxei, printre care minori, pensionari și oameni decedați. Primăria a declarat că responsabilitatea pentru incomoditățile create aparține „în totalitate” Agenției Servicii Publice.

NewTV

CEC anunță când va decide soarta alegerilor din Boldurești, anulate de Curtea de Apel

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că a luat act de decizia Curții de Apel Nord, care a anulat alegerile pentru funcția de primar în comuna Boldurești și a obligat autoritatea electorală să organizeze votarea repetată în termen de două săptămâni.

Membrii CEC urmează să se întrunească luni, 7 iulie, în ședință, pentru a discuta punerea în executare a deciziei instanței de judecată, precizează autoritatea într-o notă informativă emisă. Ora desfășurării ședinței va fi comunicată ulterior.

Precizăm că Curtea de Apel Nord a declarat nule alegerile locale din 1 iunie, câștigate de Nicanor Ciochină, în comuna Boldurești din raionul Nisporeni. Potrivit deciziei instanței, CEC este obligată să organizeze în termen de două săptămâni votarea repetată. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de trei zile.

Amintim că urmare a hotărârii Judecătoriei Ungheni din 25 iunie, CEC a subliniat că decizia instanței poate fi pusă în aplicare doar după ce va fi emisă o hotărâre definitivă.

Între timp, pe 27 iunie, șapte consilieri ai Consiliului local Boldurești au decis ca Nicanor Ciochină să exercite interimatul funcției de primar al comunei „până la numirea în funcție a primarului ales”. 

***

Nicanor Ciochină este învinuit că ar fi accidentat mortal un copil și a fugit de la locul accidentului. Amintim că pe 19 februarie 2024, un adolescent de 14 ani a fost lovit mortal de un automobil în comuna Boldurești. Șoferul a fugit de la locul accidentului. Două zile mai târziu, poliția a anunțat că vinovat de accident s-ar face primarul localității, Nicanor Ciochină, care s-ar fi aflat la volanul mașinii de serviciu. Potrivit anchetatorilor, până la reținere, edilul ar fi încercat să șteargă urmele accidentului. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Andrei Mardari || NewsMaker

Curtea Constituțională spune „NU” demersului MAN împotriva numirii judecătorilor constituționali

Curtea Constituțională a respins cererea deputatului neafiliat Gaik Vartanean de suspendare a hotărârilor Guvernului și Parlamentului privind desemnarea judecătorilor constituționali Domnica Manole, Sergiu Litvinenco, Nicolae Roșca și Liuba Șova.

Potrivit instituției, cererea deputatului nu a avut „o motivare suficientă şi convingătoare”.

„Cererile privind suspendarea acțiunii actelor sesizate trebuie motivate convingător. Doar invocarea riscului şi enumerarea unor valori fundamentale nu reprezintă o motivare suficientă şi convingătoare în vederea suspendării acțiunii actului sesizat”, se menționează în actul de hotărâre.

Menționăm că deputatul Gaik Vartanean a depus, pe 2 iulie, o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la numirea noii componențe a Înaltei Curți.

„Guvernul și Parlamentul au forțat procesul de numire a noilor judecători cu câteva luni înainte de expirarea mandatului actualei componențe a CC și cu doar câteva săptămâni înainte de încheierea mandatului actualului Parlament. Această grabă nejustificată contravine normelor constituționale și principiilor democratice”, a declarat Gaik Vartanean.

***

Potrivit legislației, Curtea Constituţională este formată din șase judecători, numiţi pentru un mandat de șase ani. Doi magistrați sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Guvernul i-a numit judecători la Curtea Constituțională (CC) pe ex-ministrul Justiției Sergiu Litvinenco și actuala președintă CC, Domnica Manole. Deciziile au fost luate în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri din 24 iunie.

Nicolae Roșca și Liuba Șova au fost numiți de Parlament în funcțiile de judecători la Curtea Constituțională. Decizia a fost luată, pe 26 iunie, cu votul a 54 de deputați. Înainte de vot, mai mulți parlamentari le-au adresat întrebări candidaților.

Imagine simbol

Provocări la primul summit UE-Moldova? Poliția confirmă alerta falsă cu bombă la Aeroport: „Am anticipat”

O alertă cu bombă a fost semnalată la Aeroportul Internațional Chișinău, în ajunul sosirii oficialilor europeni în Republica Moldova. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, apelul a fost făcut telefonic, dar în urma verificărilor s-a constatat că a fost vorba despre o alertă falsă.

„Toate serviciile cu atribuții în domeniul siguranței au anticipat astfel de scenarii, fiind întreprinse acțiuni preventive de siguranță. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că alerta a fost falsă”, a precizat ofițera de presă din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Cristina Talpă, pentru NewsMaker.

Astăzi, 4 iulie, la Reședința de Stat din Chișinău are loc primul summit bilateral dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Evenimentul este găzduit de președinta Maia Sandu, alături de președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean.

Uniunea Europeană este reprezentată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și de președintele Consiliului European, António Costa.

Agenda summitului include subiecte-cheie precum procesul de aderare a Moldovei la UE, aprofundarea cooperării economice, extinderea rețelelor de infrastructură, tranziția energetică, digitalizarea și dezvoltarea regională. Un punct central al discuțiilor îl constituie prezentarea și avansarea Planului de Creștere pentru Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: