„Are părinți ruși, dar cântă românește, a protestat față de regimul oligarhic”. Nata Albot enumeră motivele pentru a-l susține pe Pasha Parfeni la Eurovision
Full Article 4 minutes read

„Are părinți ruși, dar cântă românește, a protestat față de regimul oligarhic”. Nata Albot enumeră motivele pentru a-l susține pe Pasha Parfeni la Eurovision

Jurnalista Nata Albot a scris o postare pe Facebook.com prin care le-a explicat oamenilor de ce ar trebui să-l susțină pe reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023, Pasha Parfeni. Ea îndeamnă moldovenii să-l susțină pe Parfeni și echipa din spatele lui nu doar pentru talent, dar și pentru că a luptat cu regimul oligarhic. 

Nata Albot zice că „2 luni și jumătate de o nebunie frumoasă pe nume Eurovision se apropie de marea finală”.

„Sâmbătă, 13 mai, Moldova cântă sub numărul 18 cu o echipă tare frumoasă de oameni. Nu e vorba doar de Pasha Parfeni.

E vorba de Adelina Iordachi, care și-a împlinit cel mai mare vis pentru ai săi 17 ani, să ajungă la Eurovision. E vorba despre Valeria Pașa, care a încercat de câteva ori să ajungă la Eurovision. E vorba despre Marius Baltaga, dansator la JOC, care la ai săi 18 ani dansează ca un titirez și este cel mai fericit că poate face asta la Eurovision. E vorba de super talentatul Andrei Vulpe, care a compus piesa Soarele și Luna și care și-a pus în gând de revelion să își audă anul acesta propria creație pe o scenă mare. E vorba de Sergiu Borș, care primește în aceste zile atâta admirație și îmbrățișări, încât sper să le poată duce mai departe”, scrie Albot.

Jurnalista susține că Eurovision este o școală foarte bună pentru artiști.

„Dincolo de visele fiecăruia, acești oameni fac o școală foarte bună la Eurovision și vin acasă cu un alt nivel profesional. Ei învață ce înseamnă munca de echipă, buna organizare, punctualitatea, calitatea tehnică, cum se face un show și cum să lupte pentru ca să ofere publicului cea mai onorabilă prestație.

Știu, sună tare previzibil, dar și pentru mine, profesional și personal vorbind, implicarea la Eurovision a fost o super provocare. Când Pasha cu Yuliana au venit la mine după finala națională și mi-au spus, dacă nu tu, atunci cine, le-am cerut câteva zile să mă gândesc. Știam că mă voi descurca eu, dar nu eram sigură că și Andrei va accepta să lipsesc de acasă și dacă se va descurca încă 6 săptămâni cu 4 copii, spectacol ce era deja programat, emisiuni, etc. Am cel mai fain partener de viață, pe care mi l-aș fi putut dori. Mulțumesc Andrei pentru tot sacrificiul pe care ți l-ai asumat, lăsându-mă să muncesc”, se arată în postarea jurnalistei.

Nata Albot recunoaște că nu ar fi participat la la pregătirea artiștilor pentru competiția muzicală dacă nu era Pasha Parfeni. Jurnalista zice că e bucuroasă că au reușit să organizeze echipa, să găsească bani și să comunice activ și profesionist despre Moldova la Eurovision.

„Pasha a crescut într-o familie de părinți ruși, dar vorbește și cântă românește. Pasha a protestat împotriva regimului oligarhic, când majoritatea au preferat să tacă sau să ia bani de la regim, ca să-i cânte osanale. Anul acesta el cântă pe scena Eurovision o piesă dansantă în limba română și cu asta a făcut o grămadă de străini să o cânte, să o danseze și să caute pe google despre ce este Soarele și Luna și unde este Moldova. Aici țările cheltuiesc milioane de euro pentru a-și face marketing de țară. Noi avem sute de mii de oameni care-și doresc Moldova în Europa, și cu câteva voturi trimise mâine seara pentru echipa Moldovei pot pune umărul așa cum am pus fiecare dintre noi. Scuzați de long read, nu pot pe scurt să încapă tot ce aveam de spus. Și încă mai am. Dar după finală”, a adăugat Albot.

Amintim că reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023, Pasha Parfeni, a acces în marea finală a competiției, care se va desfășura pe 13 mai.

S-au calificat în finală: Croația, Moldova, Elveția, Israel, Finlanda, Cehia, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia.

Pe 11 mai, la Liverpool, a avut loc cea de-a doua semifinală Eurovision 2023. Zece țări s-au calificat în finala concursului, România nu este printre acestea.

Cele 10 țări calificate în finala Eurovision 2023, în urma prestațiilor din cea de-a doua semifinală: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia, Slovenia.

Ţările din grupul celor cinci fondatoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: