Arestovici: Soldații ruși vor încerca „să pună mâna” pe Donbass, luptele grele vor dura două săptămâni
Full Article 2 minutes read

Arestovici: Soldații ruși vor încerca „să pună mâna” pe Donbass, luptele grele vor dura două săptămâni

Armata rusă va încerca să pună mâna pe Donbass, iar luptele grele vor dura două săptămâni. Declarația aparține consilierului șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici. Oficialul, citat de Unian, afirmă că luptele grele în Donbass, vor determina soarta următoarei faze a războiului.

Mai mult, militarii ruși și-au intensificat eforturile în direcția Zaporojie și Herson.

„Judecând după câți oameni aruncă acolo (în Donbass – n.red), conducerea politică stabilește o sarcină destul de grea. Putin a început campania din nouă zone operaționale – regiunile Kiev, Cernihiv, Sumî, Harkov, Lugansk și Donețk, Mariupol, Herson, Melitopol, Zaporojie. Acum merg doar din două. Au fost învinși în șase direcții. Nu au puterea de a ataca”, a spus Arestovici.

Încercările de a efectua mobilizări ascunse pentru a compensa pierderile au eșuat, astfel încât soldații ruși încă nu au echipament și personal.

„Rusia este acum goală, practic nu există nicio armată acolo. Din cele 120 de batalioane pe care le-au atras, aproximativ 20 au fost complet distruse, aproximativ 40 sunt parțial nepregătite de luptă: înseamnă că au suferit pierderi de peste 60%. Singurul loc în care încearcă să atace este Donbasul. Acolo s-au stabilit căile de aprovizionare de opt ani”, a subliniat Arestovici.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat pe 29 martie că principalele sarcini ale „operaţiunii speciale” din Ucraina au fost finalizate. Acum, potrivit lui, armata rusă se poate concentra pe atingerea obiectivului principal – „eliberarea Donbass-ului”.

Într-o conferință online la Ministerul rus al Apărării, Șoigu a vorbit despre cursul ostilităților din Ucraina.

„În general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost îndeplinite. Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost redus semnificativ, ceea ce permite concentrarea atenției și eforturilor principale asupra atingerii scopului principal – eliberarea Donbass-ului. Forțele armate ale Ucrainei au suferit daune semnificative, supremația aeriană a fost câștigată, forțele aeriene și sistemele de apărare aeriană au fost practic distruse”, a spus Șoigu.

El a menționat că forțele armate ruse vor continua „operațiunea specială” până la atingerea obiectivelor stabilite.

 

 

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: