Atac la Ierusalim: trei persoane – împușcate mortal. Sunt și răniți
Full Article 2 minutes read

Atac la Ierusalim: trei persoane – împușcate mortal. Sunt și răniți

Doi teroriști au deschis focul asupra oamenilor într-o stație de autobuz de la intrarea în orașul Ierusalim, Israel. Atacul a avut loc în dimineața zilei de 30 noiembrie. Trei persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite.

Împușcăturile au avut loc în jurul orei 07:40. O mașină a oprit în stația de autobuz, de unde doi bărbați au coborât și au început să tragă în oameni. Angajații serviciilor de securitate și un trecător înarmat i-au împușcat mortal pe atacatori.

Potrivit serviciului israelian de securitate, atacul a fost comis de frații din Ierusalimul de Est, Murad și Ibrahim Namr. Se presupune că aceștia sunt membri ai grupării Hamas și că au executat anterior pedepse cu închisoarea pentru activități teroriste.

Poliția a izolat locul împușcăturilor, iar două drumuri din apropiere au fost închise în urma atacului. Primarul Ierusalimului, Moshe Lyon, a ordonat sporirea securității în oraș „pentru a crește sentimentul de siguranță în rândul locuitorilor”.

Atacul a avut loc la un an după o explozie în aceeași stație de autobuz, notează The Jerusalem Post. Atunci, două persoane și-au pierdut viața.

Atacul din Ierusalim au avut loc în contextul în care Israelul și gruparea teroristă palestiniană Hamas au căzut de acord să prelungească armistițiul temporar pentru încă o zi. Pe 29 noiembrie, militanții palestinieni au eliberat 16 ostatici, inclusiv două rusoaice și patru cetățeni thailandezi., scrie Meduza. Israelul a eliberat din închisori 30 de prizonieri palestinieni – femei și adolescenți.

Precizăm că, pe 24 noiembrie, a început un armistițiu temporar între Israel și Hamas în Fâșia Gaza. De atunci, Tel Avivul afirmă că militanții palestinieni au eliberat 86 de ostatici, răpiți în timpul atacului din 7 octombrie asupra Israelului. Printre aceștia se numără 66 de israelieni și 20 de cetățeni străini. 146 de israelieni și 15 străini au rămas în captivitate. Alți doi ostatici au fost uciși în Fâșia Gaza.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: