Australia: Preot atacat cu cuțitul, în timpul slujbei. Este al doilea atac cu armă albă înregistrat la Sydney, în două zile
Full Article 2 minutes read

Australia: Preot atacat cu cuțitul, în timpul slujbei. Este al doilea atac cu armă albă înregistrat la Sydney, în două zile

Un bărbat a atacat cu un cuțit un preot, chiar în timpul slujbei. Atacul a avut loc într-o biserică din Sydney – unul dintre cele mai mari orașe din Australia. Portalul „Meduza” scrie, cu referire la presa locală, că mai multe persoane au fost rănite în timpul atacului. Viața acestora se află, însă, în afara oricărui pericol. Atacatorul a fost reținut.

Slujba a fost transmisă live pe rețelele de socializare, iar atacul a fost surprins în regim direct. Filmarea arată cum, în timpul cuvântării, un bărbat alergă până la preot, îl lovește cu un cuțit, după care cel din urmă cade jos. Chiar și așa, atacatorul continuă să lovească. Mai mulți oameni, prezenți la slujbă, au alergat pentru a-l ajuta pe preot.

Preotul rănit este Mar Marie Emmanuel, episcop al Bisericii Ortodoxe Asiriene. După cum notează Sydney Morning Herald, el este cunoscut pentru ultra-conservatorismul său. În special, el se exprimă public împotriva persoanelor LGBTQ+, iar în timpul pandemiei – împotriva Covid.

De menționat că acesta este al doilea atac cu armă albă, înregistrat la Sydney, în doar 2 zile. Pe 13 aprilie, un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat vizitatorii unui centru comercial. Șase persoane au murit au murit atunci. Atacatorul a fost împușcat. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: