Autobuzele și troleibuzele din toată țara vor fi verificate de către ofițerii de patrulare
Full Article 2 minutes read

Autobuzele și troleibuzele din toată țara vor fi verificate de către ofițerii de patrulare

Începând de astăzi și până pe 15 decembrie, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare vor verifica în ce condiții sunt transportați călătorii, cum este respectat regulamentul circulației rutiere și care este starea tehnică a mijloacelor de transport. Anunțul a fost făcut astăzi, 2 decembrie prin intermediul unui comunicat.

„În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor”, se anunță în comunicatul insituției.

De asemenea, ofițerii de patrulare vor examina condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate și vor verifica dacă numărul pasagerilor corespunde cu numărul de locuri prevăzute. Mai mult, autobuzele și troleibuzele vor fi controlate pentru a se stabili dacă sunt asigurate normele tehnice de exploatare pe timp de iarnă. Se va acorda atenție și autobuzelor care transportă elevii.

Operaţiunea „Autobuz” se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării cu scopul de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public.

Menționăm că, de la începutul anului, au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 au suferit traumatisme grave.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: