Avionul Chișinău – Bruxelles, reținut jumătate de oră la sol din cauza simulărilor pentru Summitul din 1 iunie
Full Article 2 minutes read

Avionul Chișinău – Bruxelles, reținut jumătate de oră la sol din cauza simulărilor pentru Summitul din 1 iunie

Ca urmare a exercițiilor tactice de simulare a Summitului Comunității Politice Europene, desfășurat astăzi, regimul de zbor pentru cursele aeriene organizate de pe Aeroportul Internațional Chișinău, în intervalul 09:00 – 12:30 s-au desfășurat în graficul programat, cu excepția zborului Chișinău – Bruxelles, care a avut o deplasare de 30 de minute.

Potrivit GMSS, decizia de amânare a zborului cu jumătate de oră a fost luată de operatorul aerian pentru ca pasagerii întârziați să poată ajunge la îmbarcare. Autoritățile au comentat și incidentul legat de o persoană care s-a plâns că nu ar fi fost lăsată să traverseze strada pentru a ajunge la Aeroport. Potrivit sursei citate, aceasta a fost oprită să traverseze șoseaua, timp de 5 minute, după care i s-a permis să-și urmeze drumul, avionul acesteia decolând la 12:30, traficul rutier înspre fiind reluată la ora 10:45 de minute. Mai mult, conform sursei, că cetățenii au fost informați din timp şi în mod repetat să-și pregătească deplasările spre aeroport și alte locații pentru a nu avea întârzieri.

„Cetățenii au fost anunțați textual cât şi grafic, despre restricțiile de circulație emise de autoritățile naționale implicate în desfășurarea exercițiilor de simulare. Traseele alternative cât şi recomandările au fost publicate în diverse surse de informare. Atenționări au fost făcute şi pentru cei care au planificate zboruri în ziua de 14 mai, în intervalul 09:00-14:00”, se arată în comunicatul emis de autorități.

De menționat că autoritățile au anunțat în dimineața zilei că angajații din sistemul de securitate se vor antrena astăzi pentru preluarea demnitarilor străini, îmbarcarea acestora în coloane oficiale și deplasarea pe traseele securizate spre Chișinău și ulterior spre Bulboaca. Exercițiile au avut loc în contextul Summitului pe care Moldova îl va găzdui pe 1 iunie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: