Bucureștiul a premiat elevii moldoveni olimpici la limba și literatura română și Istoria românilor și universală. Ce premii au primit?
Full Article 2 minutes read

Bucureștiul a premiat elevii moldoveni olimpici la limba și literatura română și Istoria românilor și universală. Ce premii au primit?

78 de elevi din țara noastră, care au obținut rezultate remarcabile la Olimpiadele Republicane de Limba și literatura română și Istoria românilor și universală în anul de studii 2022-2023 au fost premiați de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României. 

Tinerii au primit ceasuri, E-book-uri reader, boxe portabile și căști.

Prezent la ceremonia de premiere, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a mulțumit României „pentru suportul constant oferit în domeniul educației și cercetării”.

Suntem recunoscători Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din România pentru inițiativa de a premia olimpicii”, a declarat Topală.

Sergiu Nistor, consilierul președintelui României, a transmis felicitări olimpicilor din partea lui Klaus Iohannis.

Un mesaj de sprijin și încurajare aveți și din partea președintelui României, pentru calea pe care ați ales-o, prin creativitate, educație, cultură. România, întreg poporul român vă sunt necondiționat alături, pentru că voi sunteți cei care vor îndrepta Republica Moldova spre ținta pentru care cetățenii țării optează – Europa”, a menționat Nistor.

Aceste două olimpiade sunt speciale, pentru că voi sunteți europeni, vorbiți limba română și pentru că împărtășim împreună aceeași istorie. Ar trebui să fiți mândri că stăpâniți și sunteți tineri experți într-o limbă oficială a Uniunii Europene”, a spus ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu.

Secretarul de stat al DRRM Adrian Dupu își dorește ca evenimentul „să devină o tradiție”. „Să vă rămână această mentalitate de învingători. Voi puteți să ajungeți mult mai sus, iar țara se bazează pe voi”, a spus Adrian Dupu.

Premierea olimpicilor din Republica Moldova de către Guvernul României la disciplinele Limba și Literatura romană și Istoria românilor și universală este la cea de-a doua ediție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: