Bulgaria nu va negocia cu Gazprom un nou contract de furnizare a gazelor naturale
Full Article 2 minutes read

Bulgaria nu va negocia cu Gazprom un nou contract de furnizare a gazelor naturale

Bulgaria nu va negocia cu Gazprom un nou contract de furnizare a gazelor naturale. Pe fondul războiului din Ucraina, autoritățile de acolo, vor analiza alte alternative de livrare a gazelor și ia în considerare un contract cu Uniunea Europeană, a evita un deficit. Declarațiile au fost făcute, pe 19 martie, de vicepremierul  Assen Vassilev, citat de Bloomberg.

Țara balcanică este asigurată cu gazul rusesc mai bine de 10 ani, iar actualul contract cu Gazprom expiră la la sfârșitul anului 2022. De ani de zile, a amânat proiectele de diversificare a surselor, inclusiv o legătură de conductă cu Grecia și o extindere a unității de stocare a gazelor din țară. Guvernul încearcă să accelereze ambele proiecte pe fondul temerilor că războiul din Ucraina ar putea provoca perturbări.

„În această situație, nu se poate discuta cu Gazprom”, a declarat Vassilev la radioul public.

„Am purtat discuții atât cu Grecia, cât și cu Turcia pentru a folosi infrastructura existentă pentru aprovizionarea cu GNL și pentru a crește livrările din Azerbaidjan, cu care țara are un contract” a spus Vassilev.

Guvernul speră să aibă un mecanism comun al UE privind aprovizionarea cu gaze până la sfârșitul verii.

Comisia Europeană a prezentat săptămâna trecută un plan de înlocuire a aproape două treimi din importurile de gaze rusești în acest an și urmărește să elimine treptat dependența de toți combustibilii fosili de la Moscova până în 2027.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: