Cărți de Vieru, Eminescu, Eliade sau Rebreanu, oferite în dar, de Ziua Limbii Române, moldovenilor
Full Article 2 minutes read

Cărți de Vieru, Eminescu, Eliade sau Rebreanu, oferite în dar, de Ziua Limbii Române, moldovenilor

De Ziua Limbii Române, mai mulți vizitatori ai Grădinii   Publice  „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău au primit în dar cărți în limba română, pentru copii și maturi, semnate de scriitori renumiți precum Grigore Vieru, Mihai Eminescu, Mircea Eliade sau Liviu Rebreanu. Acțiunea a fost organizată de  Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), condusă de fosta deputată Arina Spătaru. Reprezentanții formațiunii politice susțin că, astfel, au dorit să îndemne moldovenii să descopere frumusețea și bogăția limbii române prin lectură.

ALDE susține, într-un comunicat emis, că cu cărți scrise de Grigore Vieru, Mihai Eminescu, Vladimir Beșleagă, Iulian Filip, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu, dar și alți scriitori de valoare, s-au ales sute de oameni.

„Dăruim cărți în limba română, în limba care ne amintește mereu cine suntem, de unde venim și încotro mergem ca popor. În limba în care știm că nu suntem întâmplători pe acest pământ, dar că avem o țară și o istorie. Pentru că indiferent ce ne-a adus și ne va aduce istoria și vremurile complicate pe acest pământ, vom spune mereu, în limba română, că suntem acasă, aici, în Republica Moldova”,  a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru, potrivit comunicatului citat.

Potrivit sursei, cărțile oferite în dar moldovenilor  au fost cumpărate din bani personali de către mai mulți membri ai formațiunii politice, care au vizitat Salonul de carte Bookfest.

AICI poți să vezi ce mesaje au transmis și alți politicieni de Ziua Limbii Române. Felicitarea președintei Maia Sandu poate fi citită – AICI.

Precizăm că, în fiecare an, pe 31 august, în Republica Moldova, dar și în România, este marcată  sărbătoarea națională „Limba noastră cea română”. În Moldova, Ziua Limbii Române este sărbătorită începând din anul 1990, iar în România – din 2013.

Potrivit statisticilor, limba română este vorbită în prezent de circa 28 de milioane de oameni din întreaga lume, scrie Moldpres. Totodată, limba română este predată în școli din 43 de țări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: