Cât a costat sărbătoarea Maiei Sandu din curtea Președinției, după deschiderea negocierilor de aderare la UE
Full Article 2 minutes read

Cât a costat sărbătoarea Maiei Sandu din curtea Președinției, după deschiderea negocierilor de aderare la UE

Evenimentul organizat de Președinție, în luna decembrie 2023, pentru a marca decizia Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova, a costat jumătate de milion de lei. Totuși, într-un răspuns pentru Ziarul de Gardă, instituția prezidențială spune că nu a cheltuit niciun leu. Președinția nu a precizat, însă, care parteneri externi au contribuit financiar sau pentru ce exact, scrie ZdG.

„Pentru organizarea evenimentului din 17 decembrie 2023, „Sărbătorim Moldova Europeană”, a fost cheltuită suma de circa 500 mii de lei. Toate cheltuielile pentru organizarea evenimentului au fost suportate prin sponsorizare și contribuția partenerilor externi. La organizarea evenimentului au fost implicați mai mulți voluntari, iar din bugetul președinției nu a fost cheltuit niciun leu”, se arată în răspunsul expediat de Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului președintelui Republicii Moldova, pentru sursa citată.

Amintim că Consiliul European a decis pe 14 decembrie 2023 să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. Decizia a fost salutată de conducerea Republicii Moldova, iar Maia Sandu a anunțat un eveniment în curtea Președinției, pe 17 decembrie. Sărbătoarea a fost marcat de un program artistic și discursurile președintei Maia Sandu și ambasadorului UE în Moldova, Janis Mazeiks. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: